VW præsenterer Golf 8 Variant

Endelig kan vi offentliggøre de officielle billeder af den helt nye Golf 8 Variant. I forhold til den forrige Golf stationcar er den nye udgave vokset med 6,6 cm. Den nye stationcar har 5 cm mere mellem akslerne i forhold til hatchback-udgaven, hvilket betyder markant mere plads på bagsædet. Det er dog ikke kun bagsædepassagererne der nyder godt af den ekstra rummelighed. Også i bagagerummet er der i sagens natur meget mere plads i forhold til Golf 8 hatchback. Bagagerummets volumen er på 611 liter med 5 siddepladser i brug, og 1.642 liter med sæderne lagt ned – det er henholdsvis 6 liter og 22 liter mere i forhold til den forrige variant. Og nu vi er i gang med at nørde, så kan vi oplyse, at Golf 8 hatchback blot klarer 380 liter i bagagerummet.

 

Touchscreen og digital instrumentering

Selvfølgelig er der ingen forskel på interiøret i forhold til hatchback-udgaven. Touchscreen og digital instrumentering er standard, så lurer du på en ny Golf Variant så skal du altså vænne dig til, at de fleste knapper du måske kender fra forrige model nu er afløst af touchpaneler, hvor for eksempel volumenknappen til musikken og klimareguleringen foregår ved at bevæge en finger fra side til side.

Stort motorprogram 

Som hatchback-udgaven vil Golf Variant kunne fås med forskellige benzin- og dieselmotorer. En 1,5-liters turbobenzinmotor, i nogle udgaver med 48 Volt mildhybrid system, er basismotoren i modelprogrammet (med 130 og 150 hk), mens en 2-liters turbodieselmotor yder 110 eller 150 hk. Senere kommer der yderligere motorvarianter til. Det ventes dog ikke, at Golf Variant kommer som plug-in hybrid eller fuld elektrisk. Dog siger vedvarende rygter fra det tyske, at der skulle komme en særlig Golf Variant R med firehjulstræk og masser af hestekræfter.

Ifølge Volkswagens danske importør ventes Golf 8 Variant til Danmark i løbet af 2021.

Del artikel