Faceliftet Hyundai i30 på vej

Hyundai i30 er blevet opgraderet med en række sikkerhedssystemer. Blandt andet fås den nu med forbedret automatisk nødbremse, der både genkender biler og fodgængere, og aktiv vognbaneassistent, fjernlysassistent og træthedsregistrering.

Derudover er det nu endelig muligt, at få trådløs Apple CarPlay og Android Auto i Hyundai i30. i30’eren giver også mulighed for en ny og mere avanceret udgave af den såkaldte blindvinkel-sensor, der ikke kun holder øje med biler i blinde vinkler, men også korrigerer ved hjælpe af små styreindgreb. Den aktive blindvinkel-sensor hjælper også i vanskelige parkeringssituationer, hvor man har brug for at bakke. Her er systemet i stand til selv at bremse bilen, hvis et andet køretøj kommer på tværs af køreretningen.

Den faceliftede Hyundai i30 fås i 3 udstyrsvarianter: Pure, Essential og Advanced. Disse fås med en 1.0 turbobenzinmotor og 120 hk med mulighed for 7-trins DCT dobbeltkoblingsgearkasse og en 1.6 dieselmotor enten med 115 hk eller 136 hk. Som noget nyt fås Hyundai i30 nu med en effektiv mild hybrid-drivlinje, der reducerer CO2-udledningen under kørsel. Den nye milde hybrid tilbydes både i diesel- og benzinvarianterne.

Priserne starter ved 199.995 kroner for i30 hatchback og 214.995 kroner for stationcar, mens i30 fastback starter ved 239.995 kroner.

Hyundai i30 N Line – nu også som stationcar

I et forsøg på at skabe mersalg vælger Hyundai nu at sende en sporty variant af i30 på gaden som stationcar. “N” hedder Hyundais performancelinje kort og godt, og nu kommer der så en N-Line udgave af i 30 som stationcar. N-Line betyder dog langt fra en hidsig motor – således har indstigningsvarianten af i30 N-Line blot en 1,0 turbobenzinmotor med 120 hk. N-Line er altså en designlinje, hvor enkelte af de fede dele fra N-modellen får lov at pryde bilen.
Udvendig kan i30 N Line kendes på sort kølergrill, sort indlæg i lygterne, sorte sidespejle, tofarvet alufælge og dobbeltudstødning. Indvendig kommer N Line med blandt andet alupedaler, røde kontrastsyninger, sort lofthimmel, 17” eller 18” alufælge og N-logoer på gearknop og sædeindtræk.

Priserne på i30 N Line stationcar starter ved 259.995 kroner for den førnævnte med 1.0 liters turbobenzinmotor. Merprisen for at opgradere fra en hatchback til en stationcar er altså 15.000 kroner. Hyundai i30 N Line hatchback kommer også i en benzin mild hybrid-version fra 254.995 kroner samt en diesel mild hybrid-version med 7-trins DCT-gearkasse fra 299.995 kroner.

Del artikel

Har du også læst?