VW opgraderer ID.3

Efter mindre end tre år på markedet har VW ID.3 fået en gennemgribende opdatering, der omfatter design, kvalitet og software. 

Den faceliftede ID.3 ligner sig selv, og alligevel ikke helt. Den nydesignede frontkofanger får ID.3 til at fremstå mere dynamisk end forgængeren. De vertikale luftindtag ude i hver side af frontkofangeren får ID.3 til at se lidt bredere ud og samtidig medvirker disse luftindtag til at forbedre aerodynamikken ned langs bilens sider. Samtidig forekommer fronthjelmen at være længere, da det sorte designelement under frontruden er fjernet. ID.3 har også fået en mere markant lyssignatur bagtil, hvor lyset i baglygterne nu løber helt ind i den sorte bagklap.

Rummeligt interiør i høj kvalitet

Interiøret i den nye ID.3 har fået en pæn opdatering. Store dele af instrumentbordet er nu beklædt i kunstlæder med syninger i kontrastfarve, mens store dele af dørbeklædningen er nydesignet og udstyret med blødere materialer. Alle materialer i interiøret er dyrefrie, og samtidig er der brugt en stor andel af genbrugsmaterialer ­– blandt andet i Artvelour Eco-mikrofibermaterialet, der benyttes i sædernes betræk og i dele af dørbeklædningen.

Nyeste generation af assistentsystemer 

Med den nyeste generation af ID.-software i ID.3 tilbyder Volkswagen state-of-the-art-teknologier i klassen for kompakte familiebiler. Brugen af kollektive kørerdata forbedrer Travel Assist-systemet og repræsenterer det næste skridt på vejen mod automatiseret kørsel. Park Assist Plus med hukommelsesfunktion gør det muligt at lagre og genbruge parkeringsmanøvrer, og ID.3 kan selv foretage overhalinger, hvis forholdene er til det. Stemmestyring og augmented-reality-head-up-display gør hverdagens kørsel nemmere i ID.3.

Up-to-date software og function-on-demand

ID.3 er udstyret med den nyeste generation af ID.-software, der har forbedret systemydelse og mulighed for over-the-air-opdateringer. Infotainmentsystemet er opgraderet og har nu en 12” touchskærm med optimeret menuopbygning, der er standard på alle udstyrsversioner af ID.3. Den kontinuerligt forbedrede ID.-software byder også på funktioner, der kan købes og aktiveres (functions-on-demand), efter at kunden har modtaget sin nye ID.3. På den måde er der en indbygget fleksibilitet i forhold til kundens behov, da det er muligt at bestille services og funktioner, når behovet opstår. Med den nyeste ID.-software kommer ID.3 standardudstyret med funktioner som navigation med e-rute-planlægning, Plug & Charge ved lynladestationer og bidirectional-charge, der hjælper til bedre kørsel i hverdagen og på de lange stræk.

Den nye ID.3 introduceres hos de danske Volkswagen-forhandlere til sommer og kundeudleveringer forventes at starte i fjerde kvartal.

Del artikel

Har du også læst?