VW er klar med Tiguan og Arteon

Tiguan er Volkswagens mest solgte model på verdensplan og en af de mest solgte crossovers i Europa, og for at bevare den position har tyskerne  valgt at give bilen et større facelift. Den nye model er let at genkende på et mere markant frontdesign med en ny og dybere kølergrill og integrerede Matrix LED-forlygter.

Blandt nyhederne kan nævnes det nyeste online MIB3-infotainmentsystem, et nydesignet multifunktionsrat og klimaanlæg med touch-aktiverede funktioner samt et digital cockpit med 10,25” TFT-display med mulighed for at konfigurere instrumenteringen efter dine egne præferencer. Sikkerheden er også opgraderet med blandt andet det intelligente travel assist, der byder på delvist selvkørende kørsel ved hastigheder fra 0 til 210 km/t.

Priserne for den nye Tiguan begynder ved 394.995 kroner for en Life-version med den 150 hk 1,5 turbobenzinmotor med automatisk cylinder-frakobling og en 6-trins manuel gearkasse. Et step op finder vi Tiguan Elegance med samme motor og 7-trins DSG-gearkasse. Her lyder prisen på 469.995 kroner, hvor du så får 18” letmetalfælge, Matrix LED-forlygter, ambientebelysning i 30 farver, komfortsæder, travel assist, bagklap med elbetjening og easy open, digital cockpit og nøglefri betjening med for merprisen på 75.000 kroner.

Du finder det samme standardudstyr i en Tiguan R-Line, der med en 150 hk 1,5 TSI-motor og DSG-gear koster fra 559.995 kroner. En frontkofanger med R-Line-design, indfarvede sideskørter, 19” Valencia-alufælge, ”R”-tagspoiler, læderbeklædt multifunktionssportsrat og komfortsæder med betræk i ”Sardegna-design” og ArtVelours er nogle af de detaljer, der giver Tiguan R-Line en markant og sportslig udstråling.

Udover den turboladede 1,5 TSI-benzinmotor kan Tiguan også bestilles med en 150 eller 200 hk 2,0 TDI-dieselmotor (200 hk tilbydes også med firehjulstræk) Senere suppleres modelprogrammet med en 245 hk stærk plug-in-hybrid-version og endelig toppes modelprogrammet med en potent og ekstraordinær køredynamisk Tiguan R med intet mindre end 320 hk.

Også VW Arteon har fået et facelift, der dog ikke er så omfattende som det facelift Tiguan har fået. Designerne har nøjedes med at ændre mindre detaljer, hvor fronten eksempelvis har fået en nydesignet kofanger med mere moderne luftindtag, og de nye LED-performance-forlygter er forbundet af en stribe LED-lys integreret i kølergrillen, hvilket giver bilen en unik lyssignatur. Inde i kabinen finder du et nyt instrumentbord, der har fået et mere stilrent og eksklusivt designudtryk takket være mere markante, dekorative elementer.

Den største nyhed ved den opdaterede Arteon er tilføjelsen af den nye Shooting Brake, der kombinerer stationcarens rummelige bagagerum og fleksibilitet med et elegant og unikt designudtryk. Begge varianter af Arteon tilbydes henholdsvis i en Elegance og R-Line version, og blandt det omfattende standardudstyr kan nævnes digital pro cockpit med 10,25” display, online discover pro-navigation, LED performance-forlygter og LED-baglygter med dynamisk blinklys, trådløs opladning af mobiltelefon, 19” alufælge og førersæde med el-justerbar lændestøtte samt massagefunktion.

Den sportslige R-Line version adskiller sig fra en Elegance ved at være udstyret med en mere markant og dynamisk designet frontkofanger, 19” alufælge med et andet design og spejlkapper i karrosserifarve.

Priserne for den faceliftede VW Arteon starter ved 579.995 kroner for en 190 hk 2,0 TSI Elegance, hvor samme version som Shooting Brake koster fra 599.995 kroner. Merprisen for R-Line-versionen er 20.000 kroner for både Arteon og Shooting Brake.

Begge karrosserivarianter af Arteon kommer med et udvalg af motorer, der i første omgang omfatter en 190 hk 2,0 TSI og to 2,0 TDI EVO-turbodieselmotorer med henholdsvis 150 og 200 hk. Alle motorvarianter er standardudstyret med 7-trins DSG-gearkasse. Senere suppleres modelprogrammet med en 280 hk 2,0 TSI, en 218 hk eHybrid plug-in-hybrid og en 320 hk stærk 2,0 TSI-motor i den sportslige Arteon R.

Alle tre modeller kan opleves hos Volkswagen-forhandlerne i denne weekend fra kl. 11-16 begge dage.

Del artikel

Har du også læst?