Volvo skipper salg af diesel- og benzinbiler

Volvo Danmark stopper al salg af biler, der udelukkende kører på benzin eller diesel. Al fokus bliver på el- og plug-in-hybridbiler.

Volvo stopper med at sælge biler, der udelukkende kører på benzin eller diesel. Det sker fordi Volvo har en idé om at være en fuldelektrisk bilproducent om bare otte år.

Danmark er det andet marked efter elbilernes mekka Norge, hvor Volvo melder ud, at man udelukkende vil sælge Recharge-biler. Recharge er Volvos betegnelse for genopladelige biler -altså el- og plug-in hybridbiler.

-Vi er klar over, at vi potentielt kan miste kunder ved kun at udbyde vores Recharge-modeller, men vi forventer en stigning i ordrer på 25 procent næste år. Det tør vi forvente, fordi vi kan se, at det er der, efterspørgslen er, især når vi er i premium-segmentet, siger Volvo Car Danmarks CEO, Sarka Heyna Fuchsova.

Volvo forventer, at de næste år vil sælge lige mange el- og plugin-hybridbiler. Volvo har ellers tidligere meldt ud, at plug-in hybridbilerne med tiden helt skal udfases, men for nu fortsætter svenskerne altså med at markedsføre biltypen her i landet. Det gør man for at tage hensyn til de kunder, der endnu ikke har optimale opladningsmuligheder.

 

Del artikel

Har du også læst?