Velkommen til VW Taigo

Volkswagen har kontinuerligt udbygget udbuddet af og crossover-modeller de seneste år, og nu tilføjes den nye Taigo. Bilen har samme frihøjde som en T-Cross, men den har et lavere og længere karrosseri og er højere og mere rummelig end en Polo.

Volkswagens designere har skruet ekstra op for den visuelle appeal med en Taigo, der, ifølge Volkswagen selv, forener et karismatisk, dynamisk og elegant designudtryk på en måde, der normalt har været forbeholdt modeller i højere prisklasser. Den dybe kølergrill og forlygter, der er forbundet med et lysende LED-bånd (dog ikke standard), giver Taigo et udtryksfuldt frontdesign, og den faldende taglinje resulterer i en coupé-lignende profil. Bagtil giver det mørktonede lygtebånd med LED-baglygter og en bred refleksstribe Taigo et sportsligt og eksklusivt designudtryk.

Når Taigo også bliver beskrevet med ord som coupé, kunne man også nemt tro, at der er gået på kompromis med bilens rummelighed og praktiske egenskaber. Men med en længde på 427 cm skulle Taigo have fin plads til fem personer i kabinen, og bagagerummet på 440 liter er stort og lettilgængeligt via den store bagklap.

Interiørmæssigt byder Taigo på hightech-løsninger såsom Digital Cockpit og online infotainmentsystemer, og den nyeste generation af assistentsystemer som for eksempel Travel Assist, der gør Taigo delvist selvkørende.

Modelprogrammet for Taigo består af fire udstyrslinjer og tre motorvarianter, der kommer med enten 5- eller 6-trins manuel gearkasse eller 7-trins DSG-gearkasse.

Priserne for Taigo starter ved 234.995 kr. for en 1,0 TSI med 95 hk og 5-trins manuel gearkasse, men denne udstyrsvariant introduceres først i løbet af sommeren 2022. Ved introduktionen af Taigo i slutningen af december starter modelprogrammet med en Taigo Life 1,0 TSI med 95 hk til en pris på 254.995 kr. Denne variant stiller med en del standardudstyr, der blandt meget andet omfatter Digital Cockpit med 20,32 cm display, 16” letmetalfælge, læderbeklædt multifunktionsrat og elektrisk justerbare sidespejle med varme og klapfunktion. Parkeringssensorer for og bag, Park Assist, Lane Assist, Blind Spot-sensor og den føromtalte avancerede Travel Assist.

Er ønsket lidt mere motorkraft, tilbydes Taigo Life også med en 110 hk 1,0 TSI med 6-trins manuel gearkasse til 264.995 kr., og med en 7-trins DSG-gearkasse til 284.995 kr.

Næste udstyrstrin i Taigo hedder Style, og for en merpris på 15.000 kr. i forhold til Taigo Life følger standardudstyr som 17” letmetalfælge, sport-komfort-sæder, ambientebelysning i interiøret, køreprofilindstilling, XDS-differentiale og de avancerede IQ.Light-LED-Matrix-forlygter. Taigo Style fås med 110 hk 1,0 TSI-motor med 6-trins manuel gearkasse til 279.995 kr. og en 150 hk 1,5 TSI-motor med 7-trins DSG-gear til 319.995 kr. Med den stærke 1,5 TSI-motor følger sportslig præstation, og en Taigo Style 1,5 TSI når 100 km/t. på blot 8,3 sek. og har en topfart på 212 km/t.

Taigo tilbydes i en R-Line-version, der yderligere underbygger modellens dynamiske designudtryk. Taigo R-Line skiller sig ud med en frontkofanger, der er udstyret med markante luftindtag og stilelementer i højglanssort, der sammen med den brede og markante kølergrill og IQ.Light-LED-Matrix-forlygter giver et mere sporty udtryk. Bagkofangeren har integrerede udstødningsrør med kromkant og en diffuser i højglanssort, og de flotte 18” Misano letmetalfælge fuldender Taigo R-Lines sportslige visuelle appeal. Interiøret byder på Sport-komfortsæder med R-Line sædeindtræk, og sammen med den sorte taghimmel og et instrumentbord med decorindlæg i en anodiseret mat grå farve rammer interiøret en fin balance mellem det eksklusive og sportslige.

Taigo R-Line tilbydes med 110 hk 1,0 TSI-motor med 6-trins manuelt gear til 295.995 kr. (DK-intro: sommer 2022), og med 7-trins DSG-gear er prisen 314.995 kr., mens topmodellen Taigo R-Line 1,5 TSI med 150 hk og 7-trins DSG-gear koster 334.995 kr.

Den nye Taigo kan opleves ved Volkswagen-forhandlerne til december.

Del artikel


Har du også læst?