DEL

I dag har Tesla åbnet den første V3 Supercharger station i Danmark. De 12 nye standere med V3 teknologi, bygget til volumen og udbredelsen af elbiler, er placeret i Ikast ved Herning. Den markerer en milepæl med 10 Supercharger stationer i landet med samlet set mere end 140 Superchargers. Den nye Supercharger åbner for rejsen mellem øst og vest gennem Jylland med muligheden for at rejse hurtigt langs vestkysten. Teslas danske netværk har leveret mere end 104 millioner Supercharger kilometer til ejere siden den første station åbnede i 2014.

Teknologi bygget til volumen

V3 er en komplet ny arkitektur med teknologi designet til næste bølge af elektriske bilers revolution. Med en maksimal effekt på 250kW og en direkte levering af strøm – som gør op med deling af strøm – er V3 optimeret for større volume og endnu hurtigere opladningstider.

Danmark er det fjerde land, og Ikast den syvende Supercharger station i Europa, hvor Tesla installerer den nye V3 Supercharging teknologi, som en tilføjelse til det allerede udbredte og hurtige V2 netværk. Det markerer begyndelsen på udrulningen af V3 Superchargers udenfor Nordamerika.

V3 Superchargers i Europa vil supportere CCS adaptere og være tilgængelig for alle Teslaejere. Model S og Model X ejere der bruger en CCS adapter vil få glæde af, at V3 ikke skal dele strøm ved ca. samme maksimale effekt som på V2 Superchargers. Den nye adapter kommer som standard med alle nye Model S og Model X og er tilgængelig som en opgradering for Model S og Model X ejere for en begrænset omkostning. Booking sker i Teslas app som vanlig.

Et Paneuropæisk Netværk

Siden åbningen af den første Supercharger i Europa i 2013 har Tesla for nylig nået over 520 stationer i Europa og mere end 2 milliarder Supercharger kilometer er blevet leveret til europæiske ejere siden da. På 7 år har Tesla øget den gennemsnitlige størrelse på Supercharger stationerne til at afspejle det stigende antal af ejere. Det har medført udvidelse og opførelse af stationer som Nebbenes i Norge, som er den største station hidtil med 44 standere. Med Supercharger netværket er det i dag muligt at rejse på tværs af grænser gennem 28 europæiske lande.

V2 Supercharger teknologi tillader allerede hurtig, pålidelig og bekvemmelig langtursrejse. Tesla har også for nylig rullet en ny funktion ud til alle biler kaldet ”On-Route Battery Warm-up” som intelligent opvarmer batteriet for at sikre, at det når den optimale temperatur, til når ejere ankommer til en Supercharger. Og ligesom Teslas biler bliver V2 Superchargers løbende forbedret over tid til fordel for ejere. I slutningen af sidste år opgraderede Tesla V2 stationernes maksimale effekt fra 120 kW til 150kW. Sammen er de opdateringer med til at spare ejere tid under opladning.

DEL
Forrige artikelHer bor elbilsejerne
Næste artikelMitsubishi forlader Europa
Kim er Biltesterens ansigt udadtil. Han har beskæftiget sig med test af biler siden 2006. Først på et større regionalt dagblad, senere på diverse trykte magasiner. Siden januar 2016 har Kim været manden bag Biltesteren, som efterhånden er vokset til at være Danmarks næststørste onlinemedie om nye biler.