DEL

Der var engang, hvor det var meget almindeligt, at se en Mitsubishi på de europæiske veje. Sådan er det ikke længere. Det har Mitsubishis hovedkvarter i Japan nu taget konsekvensen af, og besluttet sig for ikke at introducere nye modeller på det europæiske kontinent. Det betyder, set med danske øjne, at når de nuværende modeller her i landet, L200, Eclipse Cross, Outlander PHEV og Space Star står overfor et modelskifte, så er det over and out i Danmark.

Den danske Mitsubishi-importør, Interdan, der også importerer Opel, DS, Citroën og Peugeot, bekræfter, at Mitsubishi har truffet beslutningen, men slår samtidig fast, at salget af de fire førnævnte modeller fortsætter som normalt ligesom service og eftermarked for allerede solgte modeller fortsætter uændret her i landet. Derudover har importøren ingen kommentarer.

En forhandler af Mitsubishi, der ønsker at være anonym, siger i en kommentar til biltesteren.dk, at det er drønærgerligt, at ledelsen i Japan har besluttet sig for at trække sig ud af Europa. – Specielt fordi markedsandelen er stigende med plug-in hybrid bilen Outlander PHEV. Men vi kan jo hverken gøre fra eller til her i lille Danmark, siger forhandleren videre.

I 2019 var Mitsubishi nummer 23 på listen over de største bilmærker i Danmark med beskedne 1.092 solgte biler, hvilket dog var en stigning på ti pct. fra året før.

Mitsubishi har for nuværende en markedsandel i Europa på beskedne 1,0 procent.