DEL

Gigafactory 4 er navnet på den fabrik som amerikanske Tesla er mere end langt fremme med planerne om. Faktisk er Tesla, med den karismatiske topchef Elon Musk i front, så langt i planlægningen, at fabrikken står klar allerede til sommer næste år, erfarer mediet rbb24.de. Fabrikken skal ligge i et kæmpe skovområde nær Grünheim sydøst for Tysklands hovedstad, Berlin.

Tesla-fabrikken skal efter planen producere 500.000 biler årligt, og beskæftige 12.000 medarbejdere. Endvidere er det kommet frem, at det hovedsagligt bliver Model 3 og den kommende Model Y, der skal produceres i Tyskland. Fremtidige nye Tesla-modeller, vi endnu ikke har hørt om, kan også blive produceret på Berlin-fabrikken. 

Tesla har planer om at opføre fire fabriksbygninger på et areal, der svarer til 200 fodboldbaner. Før Gigafactory 4 bliver en realitet, er der dog nogle bump på vejen, der skal udjævnes. Fabriksarealet ligger nemlig i et skovområde, hvor Tesla forpligter sig til at tage hensyn til områdets rige dyreliv. Og derudover skal Elon Musk og co. erstatte de træer, der fældes på arealet. Med andre ord, skal der altså plantes nye træer et andet sted på Teslas regning. 

En del borgere i området er ikke videre begejstrede for Teslas indtog, da de blandt andet frygter for drikkevandsresurserne i undergrunden. Andre, med Grünheims borgmester Arne Christiani i spidsen, ser muligheder i stedet for begrænsninger. Borgmesteren mener for eksempel, at det vil fastholde en del veluddannede unge mennesker i regionen.

Kommentarer