Subaru barsler med elbil

Subaru oplyser, at virksomheden forbereder sig på lanceringen af en fuldt elektrisk bil. Bilen kommer dog hverken i dag eller i morgen. Det er således planen, at introduktionen sker i “første halvdel af 2020’erne.” Derfor er det også sparsomt med oplysninger om Subarus første fuldt elektriske bil.

Det er dog sikkert, at der bliver tale om et samarbejde med Toyota omkring bilens platform. Det er noget af en nyhed, for det er ikke længe siden, at Subaru meddelte, at man ville videreudvikle sin egen Subaru Global Platform til elbilsproduktion, men de planer ser altså nu ud til at være skinlagte. Det er ikke første gang Subaru og Toyota arbejder sammen. De to japanske bilmærker har først haft en godt samarbejde omkring Subaru BRZ og Toyota GT86.

Det er også blevet bekræftet, at der – helt i tidens ånd – bliver tale om en crossovertype på størrelse med en Subaru Forester. Det har tidligere været fremme, at Subarus første elbil får et helt nyudviklet batteri som udfordrer det mere kendte lithium-ion batteri på både opladningstid, rækkevidde/kapacitet, vægt og varmebestandighed. Om det stadig gør sig gældende, kan vi desværre hverken få af- eller bekræftet for nuværende.

Del artikel

Har du også læst?