Skal vi stoppe salg af elbiler?

Der er lige nu her i begyndelsen af november 2022 omkring 100.000 indregistrerede elbiler på de danske veje. En af vores følgere, Peter Nielsen, frygter at elnettet bryder sammen når der kommer 100.000 flere elbiler. 

– Der er ingen tvivl om, at vi skal have en grøn omstilling, siger Peter Nielsen, der har fulgt Biltesteren i flere år. Han hæfter sig samtidig ved, at der på det seneste er kommet to varslinger om stigning på nettariffen på grund af mange elbiler og et stigende antal varmepumper rundt omkring i danske hjem og virksomheder. 

– Det er alt sammen godt for den grønne omstilling, det er klart, men ved man bare en lille smule om, hvordan tingene hænger sammen, så er det jo ikke raketvidenskab, at regne ud, at elnettet ganske enkelt ikke kan klare så stort et forbrug på samme tid, siger Peter Nielsen.

Lige nu har de danske bilforhandlere meget travlt med at sælge elbiler til klimabevidste danskere på trods af ofte ekstrem lange leveringstider, og Peter Nielsen frygter, at nettariffen, i takt med at der kommer endnu flere elbiler på gaden, stiger til så højt et niveau, at vi simpelthen ikke har råd til at betale for vores strøm til den tid. 

– Hvad så når der kommer 100.000 flere elbiler? Stiger nettariffen til så høj en pris, at vi ikke har råd til at betale den, og så vil jeg gerne vide, hvornår elnetselskaberne kan levere strøm til hele den grønne omstilling uden at vores elnet bryder sammen. Er det i virkeligheden nu, vi skal have en stop for elbilsalget indtil vi får et elnet, der kan magte det, spørger Peter Nielsen.

Hvad mener du? Bland dig meget gerne i debatten på Biltesterens Facebookside, men husk at holde den gode tone. 

Del artikel

Har du også læst?