DEL

Den nye Mercedes-Benz EQA er tredje model i rækken fra Mercedes’ elektriske EQ-program. Og selvom konfettien fra verdenspremieren i januar knapt har nået at lægge sig, er den danske Mercedes-Benz-importør allerede klar med priserne, som begynder ved 400.000 kr. Her kan du gense vores video fra præsentationen. 

I første omgang er det muligt at bestille varianten EQA 250, som stiller til start med en effekt på, hvad der svarer til 190 hestekræfter, forhjulstræk og en officiel rækkevidde på op til 426 kilometer efter WLTP-standarden. Lithium-ion-batteriet på 66,5 kWh kan lades med en effekt på op til 100 kW, og dermed er det muligt at lade batteriet fra 10 til 80% på en halv times tid, mens en opladning i en Wallbox med 11 kW fra 10 til 100% tager ca. seks timer.

Masser af udstyr

Mercedes-Benz har fra start valgt at udstyre EQA højt. Listen tæller blandt andet LED High Performance forlygter med automatisk fjernlysassistent, parkeringspakke med sensorer og integreret bakkamera, blindvinkelassistent, tyveripakke, elektrisk bagklap og 18” letmetalfælge. I kabinen finder vi desuden ambientebelysning i 64 farver, digital instrumentering med to store 10,25” mediadisplays og MBUX Electric Intelligence-navigation.

Derudover følger også flere services med til den nye EQA. Mercedes me App’en giver således 1 års gratis adgang til Mercedes me Charge og IONITY-netværket, som gør det muligt at lade nemt, hurtigt og billigt i hele Europa, ligesom funktioner som forklimatisering af kabinen og overvågning af bilens lokation er gratis de første 3 år og herefter kan tilkøbes i Mercedes me Store.

Ekstraudstyr i overflod

Ekstraudstyrslisten omfatter blandt andet en førerassistentpakke som koster 11.900 kr. og blandt andet byder på adaptive fartpilot, aktiv vognbaneassistent, aktiv hastighedsassistent og sideairbags ved bagsædet.

Med Premiumpakke PLUS til 40.000 kr. får du blandt andet MBUX teknikpakke med head-up display og MBUX interiørassistent, panorama-elskydetag, Burmester SoundSystem, parkeringspakke med 360 graders kamera og el-justerbare forsæder.

Er du til det sportslige udtryk, så kan du overveje en AMG-pakke, selv om det måske synes malplaceret på en elbil. Pakken fås fra 14.900 kr. Den inkluderer komplet AMG-bodystyling, mørktonede ruder, AMG-måtter, sportspedaler, sort indtræk med røde kontrastsyninger og 18” AMG letmetalfælge.

Det er desuden både muligt at tilvælge dashcam og svingbart træk op til 750 kg, ligesom EQA fås i et væld af lakeringer. Den danske importør kan endnu ikke sige, hvornår de første EQA er at finde på danske nummerplader.