DEL

3. generation af Dacia Sandero og Dacia Sandero Stepway er fyldt med ny teknologi, bygger på samme platform som den nye Renault Clio og den nye Renault Captur, og er et kæmpe fremskridt for Dacia.

Da vi for et par uger siden var til dansk præsentation på Sandero, var indgangsprisen på den billigste variant 122.990 kroner. En skarp pris for en bil med en del udstyr i basisversionen. Men nu er der et prisfald på 3000 kroner på alle modeller. Det vil sige, at den billigste Sandero begynder ved 119.990 kroner, mens Sandero Stepway – den højere og mere crossover-agtige tvilling – kan fås fra blot 149.990 kroner.

Om baggrunden for prissænkningen allerede før bilen er introduceret på det danske marked, siger kommunikationschef for Dacia og Renault i Danmark Søren Hyltoft:

– Da vi lancerede bilen for den danske presse den 21. januar, lå vi stadig i forhandling om priserne. Vi ønskede imidlertid ikke at gå ud med den pris vi håbede på, men derimod den pris vi var sikre på at vi kunne forhandle os til rette med fabrikken om. Derfor startprisen på 122.900 kroner. Men nu er det altså lykkes at komme til rette med den pris vi hele tiden havde håbet, siger Søren Hyltoft.

De 3000 kroners prisfald gælder altså alle nye modeller. Det vil sige, at Sandero Essentia koster 119.990 kr. Den bedre udstyrede Comfort model koster 136.990 kroner. mens du må slippe 158.900 kr. hvis du ønsker topmodellen med CVT-gear – en geartype, der mest af alt minder om automatgear.

Ønsker du Sandero Stepway, der er 37 mm højere og har et noget mere off road-agtigt look, så er den mulig at få fingrene i til under 150.000 kroner. Ønsker du den i et højere udstyrsniveau – altså Comfort – så er prisen 164.900 kr. og går du all in på modellen – Sandero Stepway Comfort med CVT-gear – så kan det nu lade sig gøre for 186.900 kroner.