DEL

Til september introducerer Toyota en helt ny og fjerde generation af Yaris med et nyt design, lavere tyngdepunkt, bredere sporvidde og en helt nyudviklet tre-cylindret hybridmotor. Den nye Toyota Yaris kan allerede fra i dag bestilles til en pris fra 129.990 kr. Dermed lægger den nye model sig prismæssigt på niveau med den nuværende udgave.

Dynamisk og skarpt designet

Den nye Yaris er bygget på Toyotas nyudviklede platform til kompakte biler baseret på TNGA-filosofien, der medfører et lavere tyngdepunkt og et stivere karosseri.

Samtidig er sikkerheden endnu et område, hvor den nye Yaris markerer sig stærkere end nogensinde før. Den nye Yaris er ifølge Toyota selv designet til at være verdens sikreste bil i den kompakte miniklasse med flere forskellige både passive og aktive avancerede sikkerhedssystemer som standard. Også i udgaven med 1.0-liters benzinmotor til 129.990 kr.

Den nye Yaris fås også med 1.5-liters benzinmotor. Det er dog ikke de rene benzinudgaver, Toyota forventer den største interesse for. Allerede i dag står der hybrid på over halvdelen af de solgte Yaris-modeller i Danmark, og Toyota spår, at denne andel vil vokse yderligere med den nye Yaris. Her ligger der nemlig en helt ny generation af Toyotas hybridteknologi, som i kombination med en trecylindret 1.5-liters benzinmotor yder 116 hestekræfter og mønstrer en gennemsnitlig brændstoføkonomi på 26,3 km/l ved blandet kørsel ifølge den nye og mere retvisende WLTP-testmetode.

Omfattende standardudstyr

Den laveste udstyrsudgave af den helt nye Yaris Hybrid vil i stil med den nuværende blive navngivet H1. Her byder listen af standardudstyr på både fuldautomatisk klimaanlæg, LED-kørelys, 7” multimedieskærm med Bluetooth samt integration af smartphone i form af Apple CarPlay og Android Auto, elruder foran, elektriske sidespejle med varme, fjernbetjent centrallås, midterarmlæn, elektronisk parkeringsbremse samt den seneste generation af Toyotas sikkerhedspakke, Toyota Safety Sense.

Med sikkerhedspakken følger for eksempel altid en intelligent adaptiv fartpilot, der automatisk tilpasser hastighed og afstand til den forankørende bil og også fungerer i køkørsel, samt vejbaneassistent, der sørger for at holde bilen i samme vognbane. Derudover rummer sikkerhedspakken også automatisk nødbremse for andre biler og for fodgængere både i dagslys og mørke samt nødbremse for cyklister i dagslys.

Endelig er Yaris udviklet til at kunne opnå den bedste førerbeskyttelse, når sikkerhedskravene skærpes yderligere fra 2020. For eksempel har den nye Yaris airbag mellem forsæderne for bedre beskyttelse i tilfælde af en sidekollission. Hybridudgaven af den nye Yaris fås fra 165.990 kr., hvilket prismæssigt også er på niveau med den nuværende Yaris.

Særlig introduktionsudgave

Toyota tilbyder her i forsalgsperioden også en særlig udstyrsudgave, der har fået navnet Yaris Hybrid H3 Premier Edition. Her får du ekstremt meget udstyr med som standard som for eksempel 17” alufælge, 2-zonet klimaanlæg, sortlakeret bitone tag, interiør med røde syninger, sportssæder med indtræk i dellæder, digital instrumentpanel, head-up display i farver til visning af køreinformation i forruden, 8” multimedieskærm, LED-forlygter og baglygter, automatisk nedblændeligt bakspejl, bakkamera, varme i rattet, regnsensor og akustisk lyddæmpende forrude blot for at nævne noget.

Introduktionsudgaven Yaris Hybrid H3 Premier Edition placerer sig prismæssigt noget højere end H1-standardudgaven. Men til trods for den omfattende udstyrsliste vil du i forsalgsperioden frem til introduktionen i september kunne få den højtudstyrede Yaris Hybrid for 239.990 kr.

Den nye Yaris vil udover 1.5-liters hybridmotoren også kunne fås med en nyudviklet tre-cylindret 1.5-liters benzinmotor uden hybrid samt den tre-cylindrede 1.0-liters benzinmotor. Priserne på alle udgaver i modelprogrammet til den nye Yaris bliver offentliggjort tættere på introduktionen.