DEL

Det spiller nok ikke den store rolle herhjemme, hvor vi jo maksimalt må køre 130 km/t på motorvejene, men for vores tyske naboer, der stadig har en del strækninger på Autobahn med fri hastighed er et nyt tiltag fra Groupe Renault måske en knap så fed nyhed. Groupe Renault har bilmærkerne Renault og Dacia under sig. 

Til næste år lancerer Renault en elektrisk crossover kaldet Megane-E og den vil have en tophastighed på blot 180 km/t. Senere vil samtlige Renault-modeller og Dacia-biler også blive begrænset til max 180 km/t.

I en pressemeddelelse lyder det fra Groupe Renault, at tiltaget sker for at være med til at forbedre sikkerheden på vejene og reducere antallet af uheld. Derudover bliver sensorer monteret i og på bilerne for at analysere data fra kørslen som så bruges til at opfordre bilisterne til en mere sikker kørsel.

Det er ikke kun Renault- og Dacia-biler der kommer til at få begrænset tophastighed i fremtiden. For et års tid siden offentliggjorde Volvo, at 180 km/t er den maksimale topfart på fremtidens biler fra Volvo. Mercedes-Benz har endda trukket den endnu længere, og sagt at flere biler fremover begrænses helt nede ved 160 km/t.

DEL
Forrige artikelHer er den nye Honda HR-V
Næste artikelFint salg af nye biler i april
Kim er Biltesterens ansigt udadtil. Han har beskæftiget sig med test af biler siden 2006. Først på et større regionalt dagblad, senere på diverse trykte magasiner. Siden januar 2016 har Kim været manden bag Biltesteren, som efterhånden er vokset til at være Danmarks næststørste onlinemedie om nye biler.