Renault Clio er Europas mest solgte bil 

Isoleret set er VW Golf historisk en dundrende salgssucces. Bilen er således produceret i otte generationer, hvor den nærmest år efter år har overgået sig selv i antal solgte eksemplarer, men intet varer som bekendt evigt, og Golfen må nu se sig slået af Renault Clio, der snupper titlen som Europas mest populære bilmodel i 2021.

Det er firmaet Focus2move, som har samlet salgstallene fra 44 europæiske lande over de mest solgte bilmodeller sidste år.

Resultatet viser, at Renault Clio blev den mest populære bilmodel i Europa i 2021 med 246.712 solgte eksemplarer. Det var lige præcis nok til at vinde over VW Golf, der blev solgt i 245.747 eksemplarer – altså blot 965 færre end Clio.

Selvom det altså ikke blev til en førsteplads i europæisk regi for VW Golf, kan Volkswagen prale med, at de også snupper tredjepladsen med Renault Clios ærkerival Polo. Den blev nemlig solgt i 223.847 eksemplarer.

Kigger vi isoleret på de danske salgstal i 2021 for de to biler har Renault Clio også slået VW Golf. Clio er solgt i 1.690 eksemplarer på danske plader sidste år mod 1.657 Golfer.

Del artikel

Har du også læst?