Q8 på vej med ladestandere

Hvis endnu flere skal skifte benzinbilen ud med en model, der kører på el, skal det være let og tilgængeligt at lade for alle elbilister. Derfor skal det også være lige så let at betale for en opladning, som når man tanker benzin eller diesel, lyder det fra Q8. 

I løbet af de næste fem еr vil de etablere lynladere til elbiler på over 100 bemandede servicestationer langs de danske veje. Ønsket er at sikre en ladeinfrastruktur, som alle har adgang til. En ladeinfrastruktur, hvor prisen på el ved alle ladestandere er uafhængig af den enkelte bilists eventuelle abonnementsaftaler, og hvor det er muligt for alle kunder at betale efter forbruget direkte på standeren med sit kort eller en app.

– Vi vil sikre et marked, hvor ad hoc betaling er tilgængelig for alle. Det skal ikke kræve, at man er med i en kundeklub for at lade sin elbil op hos Q8, og den vejledende pris skal være lige for alle – ligesom når man tanker benzin eller diesel. Ved at opsætte kortterminaler sikrer vi, at alle har lige muligheder for at betale ved standeren, og derfor vil vores ladestandere være tilgængelige for alle elbilister, siger Marc Skriver-Bayer, HPC & eMobility Manager i Q8 Danmark.

Når de første 150 kW lynladere åbner for strømmen på Q8’s stationer, vil man kunne betale både med kort og med app’en Q8 Opladning. Uanset hvilken betalingsform man vælger, er det ikke forbundet med nogen merpris at lade, hvis man er kunde eller abonnent hos en anden operatør.

Mange aktører 

Der er de seneste år kommet flere og flere aktører i markedet for opladning. Derfor har roaming – muligheden for let at benytte ladestandere fra andre operatører, selvom man kun har abonnement hos én operatør – også været højt på agendaen politisk og blandt danske elbilister. Men roaming er ofte forbundet med en ekstra udgift for den elbilist, der bruger ladestandere fra en anden operatør.

– Hvis flere danskere skal vælge el, kræver det, at vi arbejder sammen for at styrke ladeinfrastrukturen og gøre det let at lade. Det er en omfattende opgave, som kræver, at så mange aktører som muligt bidrager. Vores ønske er at sikre en ladeinfrastruktur, som alle har adgang til, og hvor man nemt kan betale efter forbrug direkte på standeren – med eller uden abonnementsaftale, siger Marc Skriver-Bayer. 

Udrulning af ladere starter nu

Når tre Q8 servicestationer i hovedstadsområdet får lynladere til elbiler her i efteråret, er det første skridt i Q8’s landsdækkende udrulning af nye lynladere. I 2022 bliver netværket udvidet med minimum 20 stationer. 

Udover et landsdækkende netværk af offentligt tilgængelige lynladere på servicestationerne, lancerer Q8 også en løsning til hjemmeladning til private og erhverv uden abonnement, der skal gøre det enkelt at lade – uanset om man er hjemme, på job eller på farten.

Del artikel

Har du også læst?