Over 800 km på en opladning

Når en bilmodel skal igennem et facelift, så er det meget ofte omkring forlygterne og det øvrige frontparti, der er sket lidt kosmetiske ændringer på det ydre. Sådan er det også på Tesla Model S. Og hvis du bare lige hører, at den nye Model S fra Tesla kan køre 320 km/t og klarer 0-100 km/t på 2,1 sek. og når at tænke om det nu kan passe, så er den god nok. Tesla har netop sendt en pressemeddelelse ud, hvor der sort på hvidt står, at en kommende variant, kaldet Plaid+, har de førnævnte specifikationer. 840 km normal kørsel skulle den kunne køre inden der skal strøm på batteriet igen. Og så måske det vildeste af det hele; effekten på bilen er hvad der svarer til lidt mere end 1.100 hk. 

Se lige rattet!

Ellers er det interessante, at Tesla i forbindelse med faceliftet er gået væk fra den store højkantede touchskærm i midterkonsollen til en mere moderat 17” skærm i bredformat som Tesla kalder cinematisk. Op til 10 teraflops processorkraft gør det muligt at spille i bilen som var det den nyeste spillekonsol. Der kan spilles fra ethvert sæde med kompatibilitet med trådløse spillecontrollers. I modsætning til for eksempel Model 3 har Model S en separat digital instrumentering bag rattet, der i øvrigt er ændret fra et traditionelt rundt et af slagsen, til et rat der ligner noget fra et fly. Ultimativ fokus på kørsel, kalder Tesla det. Der er ingen stilke, ingen gearskift. Bare kør!

Kommer den, og hvad med prisen?

Dit næste spørgsmål er jo så nok om bilen overhovedet kommer til Danmark, og hvis den gør, så er prisen nok så høj, at den ikke er til at komme i nærheden af, tænker du nok. Ja, bilen kommer skam til Danmark. Tesla regner med, at den er at finde på danske plader sidst på året. Og prisen? Alt er jo relativt – altså om den er rimelig, dyr eller for dyr – men uanset hvad, så kommer den til at koste 1.399.412 kr. ifølge Teslas hjemmeside. Prisen er inklusiv moms, afgift og levering. 

Den faceliftede Model S kommer også i mere tempererede og billigere versioner, hvor de første modeller allerede fra september er at finde i Danmark.  

 

Del artikel

Har du også læst?