DEL

Opel Combo-e går ikke på kompromis med pladsen, for med et relativt stort varerum og fin lasteevne (op til hhv. 4,4 m3 og 800 kg) samt muligheden for op til fire passagerer plus chauffør, har Opel skabt en meget alsidig el-varebil. Rækkevidden er på op til beskedne 275 kilometer (WLTP) på en opladning. 

Ligesom benzin- og dieselvarianterne af Opel Combo går Combo-e ikke på kompromis med funktionalitet, komfort og sikkerhed. Derfor er den udstyret med en hel række af teknologier og assistentsystemer. Det er sådan noget som træthedsassistent, skiltegenkendelse samt front kollisionsalarm med automatisk nødbremse. Et særligt anvendeligt system, når man kører varebil, er ”Surround Rear Vision”. To kameraer giver udsyn bagud og til siderne og sikrer, at cyklister og fodgængere bliver opdaget i tide, ved højre sving.      

To størrelser og mange tilpasningsmuligheder

Opel Combo-e kommer i to længder. Den 4,4 meter lange Combo-e, der har en hjulafstand på 2785 mm, kan indeholde genstande på op til 3090 mm i varerummet, må lastes med op til 800 kg og varerummet rummer mellem 3,3 og 3,8 m3. Den må trække 750 kg på krogen.

Den 4,75 meter ekstra lange XL-variant har en hjulafstand på 2975 mm og en varerumsvolumen på op til 4,4 m3 og indeholde genstande, der er op til 3440 mm lange.

En afgørende detalje for mange erhvervsdrivende er muligheden for at kunne læsse europaller ind af bilens bagende. Den store afstand mellem bilens bagerste hjulkasser gør dette muligt, og Combo-e XL kan endda have to europaller placeret efter hinanden i bilens længderetning. Kører du med meget lange genstande, kan disse placeres i en opretstående vinkel, hvis du vælger Combo-e med en tagluge. 

Opel Combo-e kan også bestilles som mandskabsvogn. Den er baseret på XL-varianten og kan rumme fire personer samt føreren af bilen, mens last eller udstyr er sikkert opbevaret bag skillevæggen. Takket være en lem i væggen, er det stadig muligt at transportere længere genstande. 

80% opladning i middagspausen

Takket være de 100 kW (svarende til omkring 136 HK) og 260 Nm moment fra den elektriske motor, er Combo-e velegnet til bykørsel såvel som landevej og endda også motorvej. Den kan, alt efter model, accelerere fra 0-100 km/t på 11,2 sekunder og topfarten er elektronisk begrænset til 130 km/t. Den har et regenerativt bremsesystem, der kan indstilles i to trin. Batteriet er på 50 kWh og kan hurtiglades via en 100 kW ladestander til 80% kapacitet på 30 minutter. Combo-e kommer enten med en tre-faset 11 kW eller en et-faset 7,4 kW on-board lader.  

Batteriet har 216 celler i 18 moduler, der er placeret under gulvet mellem for- og bagaksel og sikrer, at batteripakken ikke tager plads fra varerum og interiør. En så lav placering af det tunge batteri, giver et lavt tyngdepunkt i bilen som gerne skulle give bedre køreegenskaber, selv når bilen er fuldt lastet. Generelt har Combo-e overbevisende køreegenskaber, der gør hverdagen bag rattet til en fornøjelse.

Med appen “MyOpel”, kan du tracke og logge bilens kørsel, hvor meget strøm den har tilbage, forvarme bilen, se kørselsmønstre og ikke mindst holde styr på service-intervaller. Som en anden service tilbyder Opel også ”OpelConnect”, der blandt andet indeholder eCall, vejsidehjælp og live navigation, der tilbyder online trafikinformation i realtid.    

Assistentsystemer som i en personbil 

Opels lille nye elektrificerede varebil er spækket med systemer, der gør hverdagen sikrere og lettere. Bilen har desuden en sensorbaseret lastvægtsindikator, der med et tryk på en knap kan fortælle om bilens last er over det tilladte. Combo-e har op til tyve forskellige sikkerheds- og køreassistent systemer, der hjælper til med dagens udfordringer.

Til erhverv, der skal bruge en bil med ekstra frihøjde, kan dette tilkøbes og det elektroniske antispin system IntelliGrip, kendt fra blandt andre Peugeot og Citroën, der sikrer stabil kørsel i mudder, sand eller sne er også på optionslisten. 

Derudover kommer Opel Combo-e med køreassistentsystemer som hill assist, vejbaneassistent samt trailer stabilitets kontrol.

Combo-e kan fås med to infotainmentsystemer. Enten Multimedia Radio eller Multimedia Navi Pro, der begge kommer med en 8” touch-skærm med mobil integration via Apple CarPlay og Android Auto.

Den nye Opel Combo-e vil slutte sig til Vivaro-e, som det nyeste medlem af Opels elektriske varebilsfamilie. Den næste nye model bliver Movano-e, der også kommer i 2021 og vil gøre Opels e-varebilsfamilie komplet. Opel vil tilbyde en elektrificeret version af alle person- og varebiler inden udgangen af 2024. Priser, udstyr og lancering er endnu ikke kendt for det danske marked.