Offentlige ladere i kæmpe vækst

På blot et år er antallet af offentlige ladestandere til elbiler næsten fordoblet.

Antallet af elbiler på de danske veje er i kraftig vækst. Til gengæld har det knebet gevaldigt med antallet af offentlige ladestandere til elbiler. Noget tyder dog på, at udviklingen omkring de manglende offentlige ladestandere er ved at vende. Nye tal, som De Danske Bilimportører har indhentet via noget der hedder ChargeX Analytics, viser nemlig en stor fremgang i antallet af offentlige ladestandere i Danmark.

Dobbelt op på et år

Hvor der de første tre måneder sidste år var små 6.000 offentligt tilgængelige ladepunkter herhjemme, var der i samme periode i år godt 11.000 af slagsen. Omregnet til procenter er det en markant stigning på 84 procent.

Det er især lynladere med en effekt på mindst 150 kW, der er kommet flere af. Hvor der for et års tid siden kun var lidt over 500 af slagen herhjemme var der 1.april i år 951 lynladere. Det er en stigning på hele 88 procent.

Store aktører i gang

Den store fremgang i antallet af ladepunkter skyldes ifølge De Danske Bilimportører, at tidligere eksklusive opladere er gjort offentlige, og at mange udbydere af ladere til elbiler udbygger deres netværk hurtigt. Her er især Clever godt i gang med at etablere nye ladepladser rundt omkring. Det samme er større aktører som Q8, OK, Circle K og Ionity. Derudover har flere udenlandske operatører stor interesse i at komme til Danmark med deres ekspertise på området.

Med udgangen af marts 2023 var der 128.000 dansk indregistrerede elbiler. Året før var der 77.000  elbiler på danske nummerplader.

Del artikel

Har du også læst?