Ny Opel Grandland X PHEV

Det er ved at være fire år siden Opel lancerede Grandland X. Nu er næste skridt for den store crossover, at den kan fås som plug-in hybrid. Lige som alle andre bilproducenter har Opel fået kniven for struben af EU. I klimaets tegn skal der laves el- og hybridbiler i stor stil, ellers vanker der gigantiske bøder fra EU. Hos Opel er strategien, at alle deres biler inden udgangen af 2024 har en eller anden form for elektrisk drivlinje.

 

Den forhjulstrukne Grandland X Hybrid har to motorer placeret på forakslen. En 180 hestes 1,6 liters benzinmotor med turbo og en elmotor med en effekt på, hvad der svarer til 110 hk. Sammen har de en systemydelse på 225 hk og et moment på 360 Nm. 0-100 km/t klares på 8,9 sekunder og topfarten er opgivet til 225 km/t. Batteriet er på 13,2 kWh og kan være fuldt opladet på under to timer (7,4 kW). Den har en rækkevidde på ren el på op til 62 kilometer.

Nemt og overskueligt 

Opel i Danmark har gjort det nemt og overskueligt for kunderne at vælge Grandland X. Således fås Grandland X Hybrid 225 hk kun i to udstyrsvarianter; Elegance og Ultimate. Elegance har blandt andet klassiske Opel-dyder som for eksempel de ergonomiske AGR sæder og avancerede adaptive LED vision forlygter som standard. Derudover har Elegance også en 8” touchskærm, automatisk to-zonet klimaanlæg, 18” alufælge og sort tagfarve.

Kombinationen af præstationer og høj komfort

Opel Grandland X Hybrid4, er udstyret med tre motorer. En turbodrevet 1,6 liters benzinmotor med 200 hk og en 109 hk elmotor på forakslen og en tilsvarende 109 hk elmotor på bagakslen. Bilens samlede systemydelse lyder på 300 hk og et moment på 520 Nm. 0-100 km /t klares på 5,9 sekunder som er ret hurtig for en crossover. Batteriet er på 13,3 kWh og kan være fuldt opladet på under to timer ved brug af en 7,4 kW ladeboks. Rækkevidden på op til 63 km (WLTP) sikrer, at de fleste af os uden problemer vil kunne nå til arbejde på en enkelt opladning.  

Grandland X Hybrid4 tilbydes kun i én variant, Ultimate, der i øvrigt også kan tilvælges den mindre version med 225 hk. Foruden Elegance niveau, får du blandt andet også 19” alufælge, adaptiv fartpilot, 3D navigation, bakkamera og el-bagklap. Grandland X Hybrid4 med 300 hk koster 399.990 kroner. 

Det er allerede nu muligt at opleve de nye Opel Grandland X modeller hos din nærmeste Opel forhandler.

Del artikel

Har du også læst?