Nio åbner Power Swap i Danmark

Kinesiske Nio åbner første Power Swap Station ved motorvejen i Slagelse. Nios swap-stationer kan ændre måden, vi tænker elbiler på i dag og giver Nios brugere en unik fleksibilitet, ved på få minutter at kunne skifte bilens batteri til et fuldt opladet batteri.

Power Swap Stationen i Slagelse bliver en del af det hurtigt voksende Nio Power Swap-netværk, hvor der på kort tid allerede er åbnet stationer i både Holland, Tyskland, Sverige og Norge. Nio ønsker at åbne 120 Power Swap Stationer i Europa inden 2024 og batteriskiftestationen i Slagelse bliver den første af sin slags i Danmark. Globalt er der mere end 1.313 Power Swap Stationer og i Kina har man allerede udført mere end 14 millioner swaps.

Beskytter elnet og batteriernes levetid

Den avancerede Power Swap Station er på størrelse med en dobbelt garage og kan i sit nuværende design håndtere 312 batteribyt om dagen. På stationen oplades op til 13 batterier med en effekt på 20 til 80 kW med en tilsluttet belastning på kun 550 kW. På den måde beskyttes elnettet og batterierne, og man undgår spidsbelastninger. Bilens batteri udskiftes med et 90 % opladet batteri inden for ca. fem minutter, da et batteri opladet til 90 % opfylder de fleste brugeres behov og beskytter batterilevetiden bedre. Power Swap teknologien giver brugerne en unik ekstra mulighed for nemt og hurtigt at få strøm på bilen, udover de offentlige og private ladestandere, som naturligvis også kan bruges til en Nio. Power Swap kan derfor blive en vigtig faktor for den såkaldte grønne omstilling, og måske få flere af os til at vælge en elbil.

Del artikel

Har du også læst?