Dacia Spring vinder fin pris

Elbilen Dacia Spring er netop blevet tildelt prisen Green NCAP Best Car of 2022. Det er med andre ord den af alle biler, der efterlader det mindste negative aftryk på miljøet.

Blandt journalister og andre smagsdommere i den automobile verden er den lille Dacia Spring blandt meget andet stemplet som elbilernes elendighed nummer ét, men når det kommer til miljøhensyn tager den rumænske elbil laurbærkransen om halsen.

Dacia Spring er ikke alene den billigste elbil i Europa – den sælger også ret godt med indtil videre flere end 100.000 solgte eksemplarer. Den kan nu kan smykke sig med fem flotte stjerner i Green NCAP og titlen som Green NCAP Best Car of 2022.

Dacia Spring er simpelthen den bil med den mindste miljøpåvirkning, og slog mere prestigefyldte modeller som Tesla Model 3 og Cupra Born.

At Dacia Spring tog prisen skyldes ikke mindst, at den er supereffektiv med den højeste rating nogensinde i energieffektivitetsmålingen. Det understøtter de mange andre tests der har bevist, at Dacia Spring er en af de biler, der kommer aller tættest på de officielle forbrugstal, når man tester den i den virkelige verden.

– Med det enestående resultat sætter Dacia Spring standarden for industrien. Dacia havde som mål at designe en minibil som passer til brugernes behov, og som tager hensyn til det globale miljø. Med denne model er Dacia foran mange konkurrenter, når det handler om påvirkning af miljøet, siger Dr. Alexandar Damyanov, Green NCAP Technical manager.   

Dacia Spring er på denne måde tydeliggørelsen af rumænernes grundfilosofi, der hedder design to cost. Det betyder, at hver gang man udvikler en ny Dacia, så er udgangspunktet, at man designer og producerer biler med det udstyr som de fleste kunder efterspørger. Ikke noget overflødigt luksus, der bidrager til vægten og lægger til i prisen.

Det betyder, som i tilfældet med Dacia Spring, der kun vejer 970 kilo, at man får en lettere bil, der behøver en mindre motor og et mindre batteri for alligevel at få en nogenlunde ydelse og acceptabel rækkevidde. Samtidig reducerer man strømforbruget og dermed har man reduceret både miljøbelastningen ved produktion og under brug. Og som noget ikke helt uvæsentligt til en pris, der gør den til den billigste elbil på markedet overhovedet.

Del artikel

Har du også læst?