DEL

Den mellemstore crossover fra Mazda, CX-5, er den mest solgte Mazda-model – både i Danmark og resten af verden. Den er foreløbigt solgt i mere end 3,2 millioner eksemplarer, siden første generation blev introduceret i 2012. Nu får anden generation af CX-5 et facelift med blandt andet et nyt infotainmentsystem, og optimerede motorer og gearkasser. Udover en større skærm (10,25”) med bedre opløsning og en optimeret betjeningslogik udstyres alle nye CX-5 med Connected Services. Det betyder, at man via sin smartphone og en app får adgang til en række funktioner samt informationer om bilens tilstand.

Opdateringen omfatter også optimerede motorer og gearkasser, der giver lavere brændstofforbrug, mere spontane reaktioner på speederbevægelser og hurtigere gearskift.

Standardudstyr på højt niveau

I forbindelse med den generelle opdatering indfører Mazda i Danmark et nyt modelprogram med tre udstyrsniveauer: Sense, Sky og Cosmo. Udstyrsmæssigt hæves barren betragteligt, idet det laveste udstyrsniveau ikke fortsætter i det nye modelprogram.

Det betyder, at CX-5 Sense har udstyr som Full LED-forlygter, varme i forsæder og rat, 17” aluminiumsfælge, parkeringssensorer for og bag og Apple CarPlay/Android Auto. Standard er også en sikkerhedspakke bestående af dynamisk kurvelys, Smart City Brake Support med fodgængerregistrering, Blind Spot Monitoring System (BSM), Rear Cross Traffic Alert (RCTA), High Beam Control (HBC) og Lane Keep Assist (LKA).

Går du et niveau op til CX-5 Sky får du desuden head-up-display i forruden, el-betjent bagklap, 19” alufælge og et 360 grader kamera. På højeste udstyrsniveau, Cosmo, suppleres udstyrslisten blandt andet med sorte eller hvide lædersæder, elektrisk justerbare forsæder med ventilation, adaptiv fartpilot, Bose audiosystem med 10 højttalere og adaptive full LED-forlygter.

To benzinmotorer og en dieselmotor

Der er heller ikke noget skrabet ved motorudvalget. Her kan du vælge mellem to benzinmotorer, en 2,0-liters med 165 hk og en 2.5-liters med 194 hk. 2.0-liters motoren kan kombineres med en 6-trins manuel gearkasse eller en 6-trins automatisk gearkasse, mens 2.5-liters motoren kun fås med den automatiske gearkasse.

Fortsat i programmet er også den kraftigste variant af Mazdas 2.2-liters dieselmotor med 184 hk, der som noget nyt også kan kombineres med forhjulstræk i stedet for kun firehjulstræk. Det er med til at reducere vægten og brændstofforbruget. Til den forhjulstrukne variant kan du vælge mellem den manuelle og den automatiske gearkasse, mens den firehjulstrukne altid har automatgear.

Den opdaterede Mazda CX-5 koster fra 300.000 kr.