DEL

Den er blevet kaldt The Pocket Rocket – den lille Renault Twingo RS med 133 hidsige heste og en potent 1.6 liters motor. Men den som Line Ravnsbjerg Damgaard fra Skjern netop har købt gennem KH Automobiler i Skjern er mere end en raket. Det er en sjælden raket. Det er nummer 219 ud af blot 400 eksemplarer, og er Renaults hyldest til Red Bull, der vandt konstruktørernes Formel 1 mesterskab i 2011 med en Renault RB7 motor. Bilen har forhandleren importeret fra Tyskland.

Red Bull Edition har samme grundlæggende features som den almindelige RS – hvilket vil sige Cup Chassis og R.S. Monitor, der gør det muligt for føreren at logge lap tider. Men så stopper lighederne også.

Red Bull Edition er kulsort, med gule sidespejle og et tag, designet som et målflag. Bilen blev i sin tid udelukkende solgt i ti lande over hele verden – og Danmark var altså ikke et af dem.

Men nu er den her, og Line fra Skjern er allerede ude for at krølle asfalt, og Renaults R.S modeller er ikke fremmede for hende.

– Vi har altid kørt Renault i vores familie, og jeg har hjulpet min far, der er mekaniker, med at skrue i biler i mange år. Så jeg er født med fart og biler i blodet, siger Line og fortsætter:
– Da jeg fik kørekort sidste år, lånte jeg min fars Clio R.S med 170 hk – og så var jeg solgt. Den er fra 2000, så det var på tide med en nyere R.S. i garagen til mig. Vi ledte faktisk efter en Clio RS i et halvt års tid på udenlandske bilbaser, før vi fandt denne – og så var der ingen tvivl. Clio blev til Twingo, siger Line, der dermed fik sig en bil, der ikke findes magen til i hele kongeriget.

Til dagligt går Line i 3 G på Skjern Handelsgymnasium, og mens andre tager et el-løbehjul eller bussen i skole, så er det bag rattet af den sjældne Twingo, at hun ankommer til gymnasiet.

Herligheden har kørt 116.000 km og kostede hende 127.000 kr. efter afgift og indregistrering.

Fakta om Twingo RS Red Bull Edition:

  • Bygget som hyldest til Red Bull, der i 2011 vandt konstruktørernes VM – naturligvis med en Renault motor.
  • Der er kun bygget 400 eksemplarer
  • Motoren er en 1.6 liters sag med 133 hk
  • Tophastigheden er 201 km/t
  • Der er Cup chassis og særlig RS monitor i bilen
  • Den er malet i sort og gul med helt specielle designdetaljer