DEL

Nej, det er ikke fordi Kia sælger en Stinger hverken hver eller hveranden uge, men med 65 solgte eksemplarer siden introduktionen i slutningen af 2017 er den danske Kia-importør godt tilfreds med salgstallene. Her er det værd at bemærke, at det er den store 3,3 liters V6’er der er solgt flest af på danske plader. Helt nøjagtig 44 styk mens der er solgt 16 eksemplarer af den “lille” firecylindrede benziner og 5 dieselvarianter. Så kan du sige, at 44 solgte V6’ere ikke lyder af meget, men i samme periode har Audi herhjemme blot formået at sælge 15 varianter af S5, så set i det lys, har Kia Stinger 3,3 faktisk solgt rigtig godt. Og fremover kommer den måske til at sælge endnu bedre. Kia har nemlig valgt kun at satse på den sekscylindrede, hvilket betyder, at den “lille” firecylindrede benziner og varianten med dieselmotor udgår.

 

0-100 på under 5 sek

Til gengæld får V6’eren nu et facelift, hvor man kan håbe på, at Kia har valgt at give bilen en mere rå motorlyd sammenlignet med den nuværende, lidt fesne lyd fra den seksbenede Stinger GT. V6’eren giver føreren en maksimal effekt på 370 hk ved 6.000 omdr./min. Bilens to turboladere giver motoren mulighed for at tilbyde føreren sit maksimale drejningsmoment på 510 Nm over en bred vifte af hastigheder (1.300 til 4.500 omdr./min.), hvilket resulterer i ubesværet ydeevne overalt. Bilen accelererer fra 0 til 100 km/t på kun 4,9 sekunder og gør den til den hurtigst accelererende Kia, der nogensinde er solgt i Europa. Motoren er parret med en otte-trins automatgearkasse, der matcher bilens grand tourer-personlighed og så har den firehjulstræk som standard.

Ny lyssignatur

Den opgraderede Kia Stinger kan prale af et nyt friskt design og muligheder for at vælge forskellige interiørdesigns af høj kvalitet. På fronten har den fået nye LED-forlygter. Bagpå spænder den nye kombinationslygte over hele bilens bredde og skaber en karakteristisk ny lyssignatur, der efterligner formen på den subtile spoiler, der er integreret i bagagerumslåget. Nye blinklys, der hver består af 10 individuelle LED-enheder, er arrangeret i et gittermønster, som er inspireret af det ternede flag man bruger i motorsport.

Rødt læder i kabinen

Indvendig forbliver kabinens arkitektur uændret, men ganske fine visuelle og materielle forbedringer skaber en mere luksuriøs atmosfære. Ændringerne inkluderer en metalfinish på rattets sektioner og en kromkant omkring instrumentklyngen. Bakspejlet er blevet rammeløst, hvilket skaber et moderne udseende og forbedrer udsynet. Afhængig af specifikationen er instrumentpanelet og dørene udfærdiget med nye kontraststing, mens midterkonsollen er lavet af aluminium. Instrumentbrættet har fået Kias opgraderede 10,25” infotainment og navigationssystem med touchskærm fremhævet i ny blank sort finish. En ny stemningsbelysning gør det muligt for føreren at vælge mellem 64 farver for diskret at ændre kabinens karakter. Den europæiske Stinger fås med Nappa læderpolstring i Saturn Black eller rød. En ruskindpakke i Saturn Black ruskind med kontrastrøde syninger og røde sikkerhedsseler tilbydes også.

Opgraderet infotainmentsystem

I midten af Stingerens nye kabine er der et opgraderet infotainmentsystem med touchskærm, der giver forbedret funktionalitet og imødekommer kundernes kontinuerligt stigende forventninger til bilteknologi. Bilen er udstyret med Kias nye 10,25” touchskærm som standard. Bluetooth-multiforbindelse gør det muligt for brugerne at oprette forbindelse til op til to mobile enheder på samme tid – én til håndfri telefoni og multimediebrug; den anden kun til mediebrug. Bilens avancerede skærm med 2-delt funktion giver brugerne mulighed for at kontrollere eller overvåge forskellige kørefunktioner på samme tid og tilpasse skærmen med en række forskellige widgets. 10,25”-systemet tilbyder Apple CarPlay og Android Auto med et stemmestyringssystem til mange af bilens funktioner, såsom opvarmning og ventilation, lydniveau og navigation. Derudover inkluderer den opgraderede model en 7,0” digital skærm i høj opløsning inden for instrumentklyngen. Farvedisplayet med levende grafik til forskellige køremetoder leverer krystalklar information til føreren mellem speedometer og omdrejningstæller. Den opgraderede Stinger tilbyder også et Remote Engine Start-system, der giver ejerne mulighed for at starte deres bil eksternt ved hjælp af den multifunktionelle nøgle.

Den faceliftede Stinger lander i Danmark lige omkring årsskiftet. Prisen er endnu ukendt.