Hvad er en drejepude til biler?

Ekstern Redaktion (Reklame)

Denne artikel indeholder komercielle links

En drejepude til biler er en pude, der kan hjælpe bilisten med at dreje sig ud af bilen.

Denne artikel er udviklet i samarbejde med Hafaro, der blandt andet er forhandler af en rigtig fin drejepude til bil, som du kan se ved at klikke på linket.

For personer, der er gang- eller bevægelsesbesværede, så kan en drejepude være en stor hjælp, når du skal ud af bilen. Det kan for personer, der ikke lider af gangbesvær måske virke overflødigt. For den gangbesværede, der skal kæmpe hver dag med gang, så er virkeligheden en noget anden.  Det en rigtig god ide med hjælpemidler, der kan lette hverdagens udfordringer ved at fjerne nogle af de belastende forhindringer, der nemt kan mindskes og til tider helt fjernes ved brug af hjælpemidler.

En drejepude til bilen er en af disse slags hjælpemidler.

Hvad skal du fokusere på når du vælger drejepude?

Jeg anbefaler, at du holder øje med 3 ting ved drejepuden.

  • Skridsikkert underlag
  • Robust materiale
  • En holdbar drejemekanisme

Her får du forklaring på hvorfor:

Skridsikkert underlag

Det er vigtigt at underlaget er skridsikkert. Det forklarer næsten sig selv, og de fleste drejepuder har styr på denne del. Vær dog altid opmærksom på denne del, og hør eventuelt forhandleren, hvordan deres drejepude er skridsikret.

Derfor er skridsikkert underlag vigtigt:

  • Hvis underlaget ikke er skridsikkert, så kan drejepuden bevæge sige ved udgang af bilen, og så er der ikke længere meget hjælpemiddel over drejepuden – snarere tværtimod.
  • I tilfælde af en hård opbremsning, så er det ikke optimalt med en drejepude der kan skride frem og tilbage. I teorien burde brug af sele dog forhindre, at der sker noget med bilisten. Jeg vil dog personligt ikke være tryg ved en glat bund på puden her.

Robust materiale

Du kommer til at bruge og sidde meget på dine drejepude i bilen. Hvis ikke materialet er robust, så er det en god ide at høre ind til garanti, og på den måde gøre opmærksom på, at hvis ikke drejepuden kan klare siddebelastning, så bliver den afleveret tilbage ved slidskader inden for eksempelvis 2 år.

Den samme approach er god til det næste punkt!

 

God drejemekanisme

De fleste drejepuder har en fin drejemekanisme ved lav belastning. Du vil dog altid skabe en masse spidsbelastninger ved ind og udgang og når du flytter dig rundt i sædet. Så det er en god ide at have øje for mekanikken.

En af de vigtigste spørgsmål, som er en god ide at få afklaring på er, hvor høj vægt drejepuden er designet til at kunne håndtere. Det kan variere, hvor meget en drejepude kan tåle af belastning. Og vær lige med det samme opmærksom på om det kun er dig, der kommer til at benytte drejepuden. Hvis der er andre, der skal benytte puden, så hav den person med den højeste vægt in mind, når du spørger ind til belastning.

 

Jeg håber denne artikel har klædt dig bedre på til at købe en drejepude til din bil.

Del artikel