Højere bødetakster på vej

Regeringen vil som led i udmøntningen af politiaftalen for 2021-23 fremlægge et lovforslag, der betyder, at taksten for alle fartbøder forhøjes markant.

Transportminister Benny Engelbrecht (S) kalder hastighedsovertrædelser ‘en af de væsentligste årsager til, at der opstår farlige situationer i trafikken’, og derfor skal der sættes ind, siger han til Ritzau.
– Det skal være sådan, at bøder har en afskrækkende virkning, siger han og fortæller, at bødetaksterne sidst blev ændret i 2012 og ikke har fulgt med løn- og prisudviklingen frem til nu. Derfor foreslår ministeren en generel stigning på 20 procent i forhold til det nuværende niveau for alle hastighedsbøder.

– Forslaget skal ses i sammenhæng med en større indsats fra regeringens side over for personer, der kører hasarderet i trafikken, siger Benny Engelbrecht.

Ministerens forslag er sendt i høring og fremsættes når folketingsmedlemmerne er tilbage fra sommerferie i begyndelsen af oktober. Bliver det vedtaget vil de højere bødetakster være gældende fra 1. januar 2022.

Del artikel

Har du også læst?