Her er den nye Suzuki S-Cross

Prismæssigt går den danske importør efter en startpris fra ca. 235.000 kr. Det er en stigning på 10.000 kr. i forhold til den nuværende model. Til gengæld får du en bil, der er opgraderet med mere udstyr som for eksempel multimediesystem, bakkamera, 17” alufælge, varme i sidespejle, vognbaneassistent med force-back, slingreadvarsel og skiltegenkendelse. Og til prisen får du også automatisk nødbremse, aktiv fartpilot, LED lygter for og bag, el-ruder for og bag, aircondition, fjernbetjent centrallås og meget mere. Altså en ret så veludstyret indgangsmodel til S-Cross programmet.

Strong Hybrid er full hybrid

Suzuki er desuden på vej med et nyt selvopladende Strong Hybrid system. Teknikken er også kendt under betegnelsen HEV eller mild hybrid, og hos Suzuki består det i hovedtræk af en benzinmotor, en elmotor, et lithium power-batteri og en AGS-transmission (Auto Gear Shift). Batteriet oplades ved deceleration/nedbremsninger. Og når bilen køres med lav belastning, leverer elmotoren også strøm til batteriet. Den opsamlede strøm bruges til at drive bilen i krybefunktion, ved igangsætning og ved cruising, ligesom elmotoren kan give ekstra moment til benzinmotoren ved gearskift og hård acceleration. Det nye Strong Hybrid system introduceres til Vitara i løbet af foråret 2022 og senere på året kommer det også i den nye S-Cross.

Det vigtigste om den nye Suzuki S-Cross:  

Drivlinjen er den velkendte 1,4 Boosterjet turbomotor (129 hk) og Suzukis 48V mild-hybrid teknik er standard i alle versioner. WLTP-normen er på 18,9 km/l.

Den fås med 6-trins manuel og 6-trins automatic transmission. Og som 2WD eller 4WD (Suzukis AllGrip Select system)

Suzuki mener selv, at designet nu er mere muskuløst og karakterfuldt, og bilen har fået et mere tydeligt crossover-udtryk. Især for og bag. Bilen er nu med LED lygter hele vejen rundt og har en tydelig ”3-lygte” signatur.

Indenfor er kabine og instrumentbord opgraderet med nye materialer, nyt instrumenthus, ny midter- og centerkonsol samt andre nye detaljer.

S-Cross introducerer også et nyt Suzuki multimediesystem, som giver flere muligheder end det nuværende. Det er blandt andet 360 graders kamera, trådløs Apple CarPlay opkobling, stemmestyring, visning af kørehistorik med mere. Detaljer afhænger af udstyrsvariant.

Sikkerhedsudstyret opgraderes med eksempelvis fodgængergenkendelse på nødbremsen, vognbaneassistent med force-back, slingreadvarsel, skiltegenkendelse, blind-vinkel advarsel og advarsel for krydsende trafik bag bilen. Her afhænger det også af udstyrsvariant.

Suzukis danske importør regner for nuværende med, at der bliver dansk introduktion af den nye S-Cross i februar eller marts 2022.

Del artikel


Har du også læst?