Ny Ford Ranger med V6-motor

Rygterne har svirret længe på diverse bilforums, men intet har været meldt ud officielt om den kommende pick-up Ford Ranger, men nu er Ford selv ude med en melding om, at den nye Ranger kan fås med V6-motor. 
Flere nuværende Ranger-kunder har ganske enkelt haft et ønske om at kunne tilvælge mere kraft og drejningsmoment for at kunne trække særligt tunge læs, men også til at kunne køre ekstrem off-road kørsel. Det er blandt andet en af grundene til, at den nye Ranger kommer med V6-motor. Er V6 af en eller anden grund for meget af det gode for dig, så vil den også komme med et udvalg af gennemtestede firecylindrede single-turbo og bi-turbo dieselmotorer.

Du kan vælge mellem to firehjulstræksystemer – et elektronisk “shift-on-the-fly-system” som Ford kalder det,  eller et avanceret nyt permanent firehjulstræk, designet til maksimalt fodfæste, når og hvor du har brug for det. Off-road bjærgning gøres desuden lettere med synlige dobbelte bugseringskroge i kofangeren foran. Under det nye ydre er der et opgraderet chassis, der er bygget over en akselafstand, der er 50 mm længere og 50 mm bredere end den tidligere Ranger.

Kælet for detaljerne

Ranger har fået en ny frontgrill med C-profil lyssignatur samt matrix LED-forlygter. Baglygterne er designet i tråd med signaturforlygterne, og mellem bagkofangeren og bagdækkene er der nu et integreret trin så det bliver nemmere at komme op på ladet rent fysisk. Ford lover, at der inde i kabinen også er kælet for detaljerne med førsteklasses materialer og ikke mindst en touchskærm med Fords Sync 4-infotainmentsystem. Den 10,1” eller 12” touchskærm komplementerer det fuldt digitale instrumentpanel og et indbygget FordPass Connect-modem hjælper dig med at være opdateret, når du er på farten.

Det er desuden muligt at få fjernadgang til flere af bilens funktioner ved hjælp af FordPass. Mange af bilens traditionelle styrefunktioner er desuden blevet flyttet fra instrumentbrættet og midterkonsollen til deres eget selvstændige display på touchskærmen. Med et enkelt tryk kan du nu få adgang til et udvalg af køretilstande, hvor du desuden kan have et overblik over drivlinjen, bilens hældning og meget andet. Derudover bliver trådløs opladning af mobilen nu også muligt i Ford Ranger.

Touchskærmen er derudover forbundet med et 360 graders kamera, der hjælper dig med at parkere eller kan fungere som et ekstra sæt øjne i udfordrende terræn. Du kan desuden styre Rangers nye udvendige zonebelysningssystem via touchskærmen eller FordPass-appen.

Mere funktionel plads

Omkring ladet har Ford arbejdet meget på at optimere det og måden hvorpå det lastes. Ladet er designet med flytbare skillevægge, hvor du nu har mulighed for at danne rum tilpasset dit behov i hverdagen. Fx er det nu muligt at skabe mindre rum, der kan opbevare små genstande, som tidligere blev opbevaret inde i kabinen.

Fords europæiske kunder kan bestille den nye Ranger i slutningen af 2022, mens de første leveringer kan forventes i begyndelsen af 2023. Den nuværende Ranger sælger i øvrigt stadig godt her i Europa og har for nylig sat salgsrekord med 45.539 solgte biler og med en markedsandel på næsten 40 procent.

Del artikel


Har du også læst?