DEL

Hvis det står til regeringens såkaldte Klimaråd så kan det meget vel blive hele 40 procent dyrere at fylde diesel eller benzin på bilen om 10 år. I dag har rådet således præsenteret regeringen for en række anbefalinger i en rapport, hvor det sort på hvidt står at læse, at de stigende priser vil være et resultat af en generel drivhusgasafgift, som således også skal omfatte kørsel baseret på fossile brændsler.

Fem kroner ekstra pr. liter i 2030

Klimarådet foreslår en bred virkemiddelpakke, hvor et hovedelement vil være “en generel drivhusgasafgift baseret på et princip om, at forureneren betaler”.

“Klimarådets bud på, hvad der skal til for at nå 70% er en afgiftssats i omegnen af 1500 kr. pr. ton i 2030,” står der blandt andet i rapporten. Det er ingen hemmelighed, at regeringen nærmest blindt stoler på klimarådets anbefalinger så der er absolut risiko for, at scenariet om fem kroner dyrere brændstof pr. liter diesel eller benzin bliver til virkelighed fra om 10 år. 

Elbilerne skal ind

Klimarådet forventer med baggrund i ovennævnte, at de forhøjede diesel- og benzinpriser vil sende flere af os over i elbiler: – En essentiel del af reduktionen af transportens udledninger er at udskifte benzin- og dieselbiler med især elbiler, står der således i rapporten.

Derfor anbefaler rådet da også, at det hurtigt annonceres, at der fra 2030 søsættes initiativer, så der reelt ikke længere sælges personbiler i Danmark, som helt eller delvist drives af diesel eller benzin, hvilket dermed betyder at også plug-in hybrid biler havner på “fy-listen.”

Kommentarer