DEL

Volkswagen-koncernen har fundet en softwarefejl i den platform, som den nye Golf 8 er bygget på. Fejlen er, at det automatiske nødopkaldssystem, som selv kontakter alarmcentralen, hvis bilen kommer ud for en ulykke, ikke virker som det skal, erfarer flere tyske bilmedier. 

– Vi har i forbindelse med interne undersøgelser konstateret, at enkelte Golf 8 kan have fejl på datatransmissionen omkring software i kontrolenheden. Derfor kan den fulde funktion af nødopkaldssystemet eCall desværre ikke garanteres for nuværende, lyder det fra Volkswagens hovedkvarter i Wolfsburg. Alle leveringer af Golf 8 er derfor indstillet midlertidigt for at leve op til lovkravene fra EU.

Systemet har nemlig været lovpligtigt i Europa i to år, og da det altså ikke virker som det skal, har VW-koncernen set sig nødsaget til, øjeblikkeligt, at stoppe leverancen af den nye Golf, som blev lanceret i Danmark for et par måneder siden. Fejlen er også fundet i den nye Skoda Octavia som deler platform med Golf 8. 

Skoda er dog ikke nær så hårdt ramt som VW, da den nye Octavia indtil videre kun er lanceret i ganske få europæiske lande. Problemet kan dog vokse sig større, da Golf 8 og Octavia jo har et par fætre med samme teknik, nemlig den nye Seat Leon og den nye Audi A3 som koncernen derfor går efter med tættekam på fabrikkerne rundt omkring.

Volkswagens danske importør oplyser, at en løsning er klar i løbet af tre uger. Har du allerede fået leveret en Golf 8 skal den formentlig en tur omkring dit lokale VW-værksted for at få udbedret softwarefejlen.