Faceliftet VW Polo til 190.000 kr.

VW Polo har siden introduktionen af den første generation tilbage i 1975 haft for vane at tilbyde bilkøberne nogle af de egenskaber fra de større biler i et mere kompakt format. Det har været en opskrift på succes, og den faceliftede Polo fortsætter da også denne tradition. Designet er blevet skarpere og er inspireret af større Volkswagen-modeller som Tiguan og Arteon. Udstyrsniveauet er løftet til nye højder og omfatter – afhængig af model ­– avancerede teknologier, der normalt har været forbeholdt dyrere og større biler.

Den nye VW Polo kommer med et nyt modelprogram bestående af fire udstyrsvarianter, henholdsvis Polo, Life, Style og R-Line, og udstyrsniveauet er løftet på alle varianter. Selv indstigningsmodellen til 189.995 kr. er veludstyret. Den byder blandt andet på Digital Cockpit, Lane Assist, fartpilot, App Connect og et multifunktionsrat, hvorfra det er nemt og intuitivt at betjene funktioner i infotainmentsystemet, diverse assistentsystemer eller ændre prioriteringen af viste informationer i Digital Cockpit. Denne model kommer med en 3-cylindret 1,0 MPI-motor med 80 hk og en 5-trins manuel gearkasse.

Næste udstyrstrin er Polo Life, der kommer til priser fra 209.995 kr. med en 3-cylindret 1,0 TSI-motor med 95 hk og 5-trins manuel gearkasse. Er ønsket samme motor med 7-trins DSG-gear, er merprisen 20.000 kr. I Life-versionen er listen over standardudstyr udvidet mærkbart, blandt andet med en række avancerede assistentsystemer, der gerne skulle gøre det mere sikkert – og i nogle tilfælde nemmere – at være bilist. Det gælder udstyr som Travel Assist, der gør Polo delvist selvkørende ved hastigheder op til 210 km/t., og Park Assist, der scanner en ledig parkeringsplads og overtager styringen i forbindelse med parallelparkering.

Style er højeste udstyrstrin i Polo, og her starter priserne ved 244.995 kr. for en 95 hk 1,0 TSI-motor og 7-trins DSG-gear og 254.995 kr. for en 1,0 TSI med 115 hk og 7-trins DSG-gear. Style-versionen stiller med et mere eksklusivt look og kan blandt andet kendes på de elegante 15” Ronda-alufælge, ekstra kromelementer i fronten og de avancerede IQ.Light-LED-matrix-forlygter. De leverer ikke kun et suverænt lys i mørke, men giver også designet mere karakter visuelt takket være forlygternes unikke lyssignatur, der forbindes af en tværgående stribe af LED-lys integreret i kølergrillen. Komforten får også et ekstra løft i Style-versionen, der kommer med Sport-komfortsæder med justerbar lændestøtte, og ambientebelysning giver oplevelsen af interiøret en ekstra dimension i mørke.

Er ønsket en Polo med sportsappeal både visuelt og køredynamisk, tilbydes den i en R-Line-version med en 115 hk 1,0 TSI-motor og 7-trins DSG-gear til 269.995 kr. Polo står i R-Line-versionen på smarte 17” Bergamo-alufælge, og en R-Line front- og bagkofanger, og en tagspoiler giver designet et elegant og sportsligt udtryk. Sportsaffjedring, et elektronisk styret XDS-differentiale og køreprofilindstilling er en del af R-Line-udstyret og løfter Polos dynamiske egenskaber til et nyt niveau.
Ønsker du at opgradere Polo yderligere, kan infotainmentanlægget opgraderes til Navigation Discover Media for 11.495 kr. En DK komfortpakke til 7.995 kr. omfatter nøglefri betjening, trådløs opladning af smartphone og Digital Cockpit Pro med 10,25” display, der giver mulighed for at tilpasse displayvisninger efter dine egne præferencer i forhold til prioriteringen af de viste informationer.
Den nye Polo GTI med 2,0 TSI-turbomotor og over 200 hk fшlger senere på året.

Del artikel

Har du også læst?