Facelift til VW Touareg

Nye opdateringer skal holde liv i Volkswagens store SUV som ny blandt andet fås med oplyst rødt VW-logo bag på, bredere kølergrill, nye forlygter og ændret frontkofanger.

Volkswagen lancerer nu en gennemgribende opdateret Touareg. Det er den første Volkswagen, der kommer med de nyudviklede IQ.Light-HD-LED-matrix-forlygter. Dette interaktive lyssystem gør kørslen om natten endnu mere behagelig. Volkswagen har også opgraderet det avancerede interiør, og Innovision Cockpit, der er standardudstyr, kommer med den nyeste generation af hardware og software. En ny tagbelastningssensor og en optimeret adaptiv undervogn betyder, at Touareg byder på endnu mere spændvidde i forhold til at yde optimal affjedringskomfort og køredynamik. Med introduktionen af en række nye teknologier er Touareg mere fleksibel og alsidig end nogensinde før. Det nye design foran og bag på Touareg betyder, at opdateringen er letgenkendelig. Et særligt karakteristisk træk ved den faceliftede Touareg er de nye LED-baglygter, der nu er forbundet med en lysstribe og et rødt oplyst Volkswagen-logo.

Fusion af teknologiske systemer 

Touareg er udstyret med en ny tagbelastningssensor, der er tæt integreret med den adaptive undervogns elektroniske systemer. Det resulterer i forbedrede køredynamiske egenskaber. Hvis der fx. er monteret en tagboks på Touareg, registrerer tagbelastningssensoren dette og sender informationen videre til assistentsystemer som fx. det elektroniske stabiliseringssystem. Dette system griber så til gengæld tidligere ind for at øge bilens stabilitet i forbindelse med kritiske manøvre, hvor det til gengæld løsner de elektroniske tøjler lidt og tillader en mere dynamisk kørsel end før, hvis der ikke er nogen tagbelastning. Touaregs innovative assistentsystemer omfatter teknologier så som Travel Assist (assisteret kørsel op til tophastighed), Area View (360-graders fugleperspektiv vist på infotainmentsystemets display for at lette manøvrering), Park Assist Plus med fjernparkeringsmulighed via app til automatisk kørsel ind og ud af parkeringspladser (føreren kan styre parkeringsproceduren udefra), Trailer Assist (assisteret manøvrering ved kørsel med anhænger) og Night Vision (infrarødt nattesyn).

Raffineret designopdatering

Den nye Touareg kan genkendes med det samme på det nye design foran og bagpå. Foran har den komplette enhed med kølergrill, forlygter og frontstødfanger fået et nyt look. Særligt iøjnefaldende er de nyudviklede IQ.Light-HD-LED-matrix-forlygter, der er standard på alle versioner med udtagelse af basismodellen. Med tre lysmoduler og dermed tre lyspunkter på hver side skaber de et umiskendeligt lysdesign både i dagslys og mørke. Den midterste vandrette stribe i kølergrillen er også for første gang oplyst på Touareg. Et andet unikt designelement ved Touareg er bagenden, der nu er kendetegnet ved at have en LED-lysstribe mellem baglygterne og – for første gang – et rødt oplyst Volkswagen-logo (standard på alle versioner med udtagelse af basismodellen).

Diesel og plug-in hybrid 

Den nye Touareg vil på det danske marked blive lanceret med to drivlinjer. Det er henholdsvis en 286 hk 3,0 V6 TDI-turbodieselmotor og en plug-in-hybrid (V6 benzinmotor plus elektrisk drivmotor) med en systemydelse på 381 hk og 600 Nm. Begge versioner er udstyret med en otte-trins automatgearkasse og permanent firehjulstræk.

Del artikel

Har du også læst?