Dobbelt så dyre biler på seks år

I marts kostede det i snit 356.861 kroner at købe en ny bil på det danske marked, erfarer Finans.dk, der har bladret lidt i nogle nye tal fra Danmarks Statistik som viser, at det er en fordobling af den gennemsnitlige købspris på bare seks år. I 2016 hed det nemlig 178.613 kroner i snit per ny bil.

Prisstigningen skyldes ikke mindst, at elektrificerede biler er blevet mere udbredte herhjemme, og at priserne på de elbiler, der er tilgængelige på det danske marked i mange tilfælde er højere end på de benzin- eller dieselbiler bilkøberen ellers ville have købt. Derudover er bilkøberne også blevet mere bevidste om, at en mikrobil alligevel ikke var lykken. Dertil skal så også lige lægges en generel prisstigning.

Andre tal fra Danmark Statistisk har også for nylig vist, at danske familier i 2021 brugte 25,3 milliarder kroner på at købe biler. Det er en lille stigning i forhold til 2020 – og det største beløb nogensinde.

Bemærkelsesværdigt nok blev der herhjemme dog købt færre personbiler sidste år end i 2020, og stigningen skyldtes altså i tråd med tallene fra marts i år, at flere køber dyrere biler som crossovers eller SUV’er, som i mange tilfælde er elektrificerede som enten udelukkende elbil eller plug-in hybrid.

Del artikel

Har du også læst?