BMW opdaterer X7

BMW X7 byder på opdateringer, hvor især fronten får et nyt og futuristisk udseende med de smalle, vandrette LED-lyselementer, som øverst indeholder kørelys og blinklys og nederst adaptive matrix LED-forlygter. Hvis ønsket, kan de velkendte BMW nyrer diskret oplyses med ”Iconic Glow” – både, når bilen kører og når den holder stille (standard på M60i).

På bagenden giver de nye og smalle LED-baglygter med tredimensionelt design yderligere karakter til eksteriøret.

En anden stor nyhed er muligheden for at bestille op til 23” aluminiumsfælge, hvilket er første gang til en BMW.

Hvis der ønskes et mere sportsligt udtryk, kan der tilvælges en M Sportspakke, som tilmed kan opgraderes til en helt ny M Sportspakke Pro. Som en del af M Sportspakken kan der til M60i tilvælges et “BMW M 50 Years”-emblem til motorhjelmen, bagklappen og hjulkapslerne, som en reminiscens til de klassiske emblemer på de tidlige racerbiler fra BMW M-afdelingen, som blev etableret i 1972.

Rummelig fra inderst til yderst

Den megen plads i kabinen kan nydes på de tre sæderækker med plads til syv personer, som er standard. Den anden sæderække har plads til tre passagerer. Som ekstraudstyr kan denne ændres til to individuelle komfortsæder. I begge konfigurationer kan den midterste række flyttes 14,5 cm i længderetningen. Alle sæder betjenes elektronisk ved et tryk på en knap.

Bagagerummet, når alle sæder er i brug, er på beskedne 326 liter. Det kan øges til 2.120 liter med bagsæderne lagt ned.

Kabinen er nu opdateret med BMW Curved Display – som også kendes fra de nyeste elbiler fra BMW – som giver en helt ny generation af operativsystem og nye, digitale tjenester med det 12,3” store informationsdisplay kombineret med et 14,9” kontroldisplay.

Som i den syvende himmel

For at understrege den komfortable køreoplevelse, er panorama-glastag standard. For at komme “i den syvende himmel” kan man som ekstraudstyr bestille Sky Lounge, hvor panorama-glastaget lyses op med LED i et mønster af 15.000 punkter, som fremstår som en stjernehimmel. Farven på lyset kan tilpasses – alt efter humør.

Infotainment-systemet har 10 højttalere som standard, mens tilvalget Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound-system med 20 højttalere og en effekt på 1.500 watt i 3D giver en næsten koncertagtig oplevelse i bilen.

Nye og endnu flere assistentsystemer

Til det omfattende standardudstyr hører Driving Assistant med udvidede funktioner som advarsel for modkørende trafik ved venstresving samt advarsel for gående og cyklister ved højresving. Der kan tilvælges nye funktioner som Trailer Assistant, Reversing Assistant og Manoeuvre Assistant.

Den faceliftede model fås med tre motorvarianter, der alle har 48V mild hybrid-teknologi som standard. Ligeledes standard er firehjulstræk, ottetrins sportsautomatgearkasse samt adaptiv luftaffjedring på begge aksler. Dette sikrer en både sportslig og komfortabel køreoplevelse.

Motorvarianterne er: 

BMW X7 xDrive40i med sekscylindret benzinmotor og 380 hestekræfter, maks. drejningsmoment på 540 Nm, 0-100 km/t på 5,8 sekunder, tophastighed på 250 km/t, forbrug 9,5-10,7 km/l og CO2-udledning på 210-240 g/km*.

BMW X7 M60i xDrive med V8-benzinmotor og 530 hestekræfter, maks. drejningsmoment på 750 Nm, 0-100 km/t på 4,7 sekunder, tophastighed på 250 km/t, forbrug 7,5-8,2 km/l og CO2-udledning på 278-303 g/km*.

BMW X7 xDrive40d med sekscylindret dieselmotor og 352 hestekræfter, maks. drejningsmoment på 720 Nm, 0-100 km/t på 6,1 sekunder, tophastighed på 243 km/t, forbrug 11,5-13,2 km/l og CO2-udledning på 200-230 g/km*.

Alle motorvarianter er Euro 6d-godkendt. Den faceliftede BMW X7 er at finde hos de danske BMW forhandlere lige efter sommerferien. 

Del artikel

Har du også læst?