DEL

Ups, Dacia! Blot to stjerner ud af fem til Dacia Sandero i EuroNCAPs nyeste og hidtil skrappeste test. Det lyder jo ikke af meget. Men bag to-tallet gemmer der sig en test af bilen, hvor såvel beskyttelse af voksne og børn i tilfælde af kollision er så høj, at man opnår fire ud af fem stjerner. Også når det gælder sikkerhed for fodgængere yder Sandero også god beskyttelse.

Så Dacia Sandero, der blandt andet har seks airbags som standard, er grundlæggende en meget sikker familiebil.
Et af de områder, der i det seneste år har fået stadig større vægt i bedømmelsen hos EuroNCAP, er de såkaldte sikkerhedsassistenter. Og på dette område får Dacia Sandero kun to stjerner, fordi man blandt andet ikke tilbyder lane keeping assist eller automatisk bremse for fodgængere og cyklister. Og, da det er laveste karakter som definerer det overordnede resultat, får Dacia Sandero altså blot to stjerner.

Dacias danske pressechef Søren Hyltoft erkender overfor Biltesteren, at to stjerner virker som meget lidt, men han understreger, at Dacias arbejde med at sikre høj passiv sikkerhed er blevet anerkendt af Euro NCAP ved at give fire stjerner for sikkerheden for både børn og voksne i tilfælde af uheld.

– Når man kigger på den aktive sikkerhed som får stadig stigende vægt hos EuroNCAP, har vi valgt at montere bilen med det udstyr som giver den største værdi for kunden, siger Søren Hyltoft mens han påpeger, at de to biler blandt andet har AEBS som standard selv fra billigste variant, og at Dacia tilbyder mulighed for blind spot warning.

Dacia meddeler, at man tager resultatet fra EuroNCAP til efterretning, mens man fortsat bestræber sig på at ramme den perfekte balance mellem sikkerhed, kundens forventninger og økonomi.

2021 Bedømmelse af den nye Dacia Sandero/Stepway:
Beskyttelse af voksen: 70 % = 4 stjerner
Beskyttelse af børn = 72 % = 4 stjerner
Beskyttelse af bløde trafikanter 41 % = 3 stjerner
Sikkerhedsassister 42 % = 2 stjerner

Den nye Sandero/Stepway er som standard udstyret med:
Standardudstyr: ESC, ABS, EBA, E-call, HSA, Hastighedsbegrænser
Påmindelse om sikkerhedssele (SBR)
6 airbags (2 front, 2 brystkasse, 2 gardiner)
AEBS (Bil til bil)
+ i mulighed Blindvinkel Advarsel, automatisk belysning og regnsensor

DEL
Forrige artikelCitroën præsenterer C5 X
Næste artikelHer er Toyotas nye elbil
Kim er Biltesterens ansigt udadtil. Han har beskæftiget sig med test af biler siden 2006. Først på et større regionalt dagblad, senere på diverse trykte magasiner. Siden januar 2016 har Kim været manden bag Biltesteren, som efterhånden er vokset til at være Danmarks næststørste onlinemedie om nye biler.