Clever: det bliver dyrere

I en mail til sine kunder skriver Clever her til morgen, at man desvære er nødt til at genberegne det midlertidige energitillæg med virkning fra den 1. oktober til 31. december 2022.

Elpriserne går kun én vej lige nu, og det er opad. I marts lå elprisen i gennemsnit på 3,70 kr. – i august ligger den nu over 5 kroner. Alle prognoser forudser, at den vil fortsætte med at stige, i både tredje og fjerde kvartal af 2022. Som følge af de ekstraordinære høje elpriser, vil Clevers tilbagebetalingssats derfor blive tilsvarende høj. Clever er endnu ikke klar med opgørelsen fra august, men beregningerne tyder på, at den kommer til at være over 5 kr./kWh.

– Så der er ikke en nem vej udenom det. Vi bliver nødt til at genberegne det midlertidige energitillæg med virkning fra d. 1. oktober 2022 til 31. december 2022. Herefter genberegnes energitillægget på ny. Eventuelle stigninger i tillægget træder i kraft 1. januar 2023 med en måneds varsel, skriver Clever i mailen til sine kunder.

Det betyder også, at Clever ændrer genberegningsfrekvensen fra fire til tre måneder. Det skyldes, at udsvingene i elpriserne er så markante, at Clever er nødt til oftere at kunne genberegne. 

Sådan ser dit midlertidige energitillæg ud fra 1. oktober

I takt med de stigende elpriser har Clever genberegnet energitillægget, så du som Clever Unlimited Partner-kunde hæves fra 195 kr./md. til 390 kr./md. fra 1. oktober 2022 til 31. december 2022. Din samlede månedlige betaling vil bestå af din sædvanlige abonnementsbetaling på 294 kroner, og energitillægget på 390 kroner.

I mailen skriver Clever endvidere, at det er ualmindelige tider, og at man derfor er i fuld gang med at regne på en mere langsigtet model, som matcher det marked, vi ser ind i.

Hvilke muligheder har du nu? 

Clever er klar over, at den høje pris gør ondt, og at man derfor har løsnet op for kravene i forhold til berostillelse, opsigelse og øvrige ændringer i september, så de blot skal være modtaget inden ikrafttrædelsen lørdag den 1. oktober.

Hvis du som Clever-kunde ikke foretager dig noget, vil energitillægget fremgå i en separat produktlinje på din regning fra 1. oktober 2022 til 31. december 2022.

Del artikel

Har du også læst?