Cabrioletsalget skrumper

Der er noget livsbekræftende ved at opleve naturen tæt på, når man kører i åben bil, og selv om cabriolet-trenden desværre er blevet mindre med årene så har De Danske Bilimportører kigget på, hvilke biler med åbent tag, der sælger.

For få år siden havde alle bilmærker, med respekt for sig selv, mindst cabriolet på modelprogrammet. Sådan er det desværre ikke længere. Først gjorde finanskrisen sit til at bilproducenterne måtte kigge på omkostningerne og deraf valgte at sløjfe flere cabrioleter, og på det seneste er det elbilernes indtog, der gør, at producenterne har valgt at spare cabrioleterne væk. 

Heldigvis er der stadig mærker, der holder fast i cabrioleterne – lidt endnu. Deriblandt Volkswagen, BMW, Mazda, Audi og Mini som bare herhjemme i Danmark det sidste års tid har solgt lidt over 1.000 cabrioleter til glade danskere.

– Selvom man ikke altid kan regne med det danske sommervejr, så er det skønt at se, at det ikke afholder danskerne fra at købe en sommerbil. Og selvom man sagtens – i moderne cabrioleter – kan køre åbent fra ca. 10 grader, så er det noget særligt på de varme sommerdage, som vi oplever lige nu, siger Mads Rørvig, adm. direktør i De Danske Bilimportører.

Ikke kun de dyreste

Salgstallene viser at 57 procent af danskerne har købt en cabriolet-model til under 500.000 kr., mens kun 10 procent har købt en cabriolet til over en 1.000.000 kr. Cabriolet-moden er derfor ikke kun forbeholdt de danskerne med det største budget.  Ifølge bilstatistik er den cabriolet, der suverænt er solgt flest af siden juli 2021 Volkswagen T-Roc Cabriolet som har fået danske plader på hele 348 gange. På andenpladsen finder vi BMW 4-Serie der er solgt 191 styks af herhjemme siden sidste sommer. Tredjepladsen indtages af Mini Cabriolet foran Audi A5 med henholdsvis 138 og 121 solgte eksemplarer det sidste års tid. Endelig er der solgt 87 styks Mazda MX-5 i samme periode.

De populære farver

Den mest solgte farve er i øvrigt sort. 26 procent har valgt at købe en sort cabriolet, hvis vi kigger fra perioden fra juli 2021 til juli 2022. Den grå farve kommer på andenpladsen med 23 procent efterfulgt af hvid, som udgør 17 procent. Blå og rød er også to populære farver til valg af cabriolet.

Del artikel

Har du også læst?