BMW: Mange husker faktisk at lade

Der går mange historier derude om, at ejere af plug-in hybridbiler generelt glemmer at lade bilerne, og at de primært kun har købt en PHEV fordi prisen på bilen er særdeles gunstig grundet afgiftfritagelse, men ny anonymiseret data fra BMW viser, at de danske BMW-ejere bruger deres plug-in-hybrider på den tilsigtede måde med regelmæssig opladning. Mere end 60% lader bilen dagligt med en gennemsnitlig opladningstid på cirka tre timer, og mere end halvdelen af turene imellem ladesessionerne er på mindre end 50 km.

Andelen af opladninger, der foregår hjemme er på imponerende 90%, mens opladning på arbejdspladsen og i det offentlige rum er noget mere beskedent på henholdsvis 7% og 3%. Tallene er indsamlet for alle danske BMW plug-in-hybrider i 2. kvartal 202, oplyser BMW Danmark i en pressemeddelelse.           

– Det er en stor glæde, at kunne konstatere, at BMW-ejerne bruger deres plug-in-hybrider som tilsigtet, og dermed bidrager til den grønne omstilling, siger Corporate Communications Manager hos BMW Danmark, Mette Bøgeskov Lolholm.

BMW eDrive-zoner på vej

For at optimere den grønne kørsel i byerne indfører BMW nu såkaldte eDrive-zoner – i første omgang i hovedstadsområdet. Når en plug-in-hybrid kører ind i en defineret miljøzone i København, slår bilen automatisk over til eldrift via geofencing-teknik, hvis altså navigationssystemet er aktiveret. Så holder bilen nemlig selv styr på at gemme tilstrækkeligt med elektriske kilometer til at kunne køre emissionsfrit til det definerede mål i zonen. Det er planen, at inkludere flere byer i Danmark i løbet af det kommende år.

Funktionen med BMW eDrive-zoner er standard i følgende BMW plug-in-hybrid modeller: BMW 3-serie, BMW 5-serie, BMW 7-serie, BMW X3 og BMW X5. Alle fremtidige plug-in-hybrider vil som standard have teknologien.

BMW Points – bliv belønnet for at køre grønt

Fra marts måned 2022 indfører BMW ligeledes BMW Points, hvor man bliver belønnet for at køre så grønt som muligt. Det vil sige, at man optjener point for at køre elektrisk og dobbelt op på point, hvis man kører i eDrive-zoner. Pointene kan blandt andet bruges til opladning, hvilket ifølge BMW, er endnu et incitament for en mere elektrisk kørsel.

Del artikel

Har du også læst?