DEL

Det, der i øjeblikket stadig er et retorisk spørgsmål, vil snart blive mere konkret. Sammen med den nye BMW M4 Coupé, får den nye BMW M3 Sedan verdenspremiere om få uger. Det er heller ikke nogen hemmelighed, at den nye udgave af BMW M4 Cabriolet vil følge næste år. Men opmærksomme observatører vil snart kunne få et glimt af prototypen for et nyt medlem i den eksklusive klub af M-biler. I Garching, hjemsted for BMW M GmbH, arbejdes der hårdt på at gøre drømmen til virkelighed. For første gang i historien vil porteføljen nemlig blive suppleret med en BMW M3 Touring. Og for ligesom at bevare spændingen omkring bilens udseende så har BMW selvfølgelig kun ladet et enkelt billede af bilens bagende sive ud. Vi lan således endnu ikke vise et rigtigt billede af den før engang i september.

Flere detaljer følger 

Specifikationer på bilen vil blive offentliggjort på et senere tidspunkt – men den 6-cylindrede BMW M TwinPower turbomotor, fem døre, fleksibelt og rummeligt bagagerum, bred akselafstand, iøjnefaldende store luftindtag og fire udstødningsrør efterlader ingen tvivl om, at det ikoniske M DNA vil være fuldt integreret på trods af bilens nye formsprog.

BMW M3 Touring er stadig i den tidlige fase af sin cirka toårige udviklingsproces. Som det er tilfældet med andre modeller, gælder også følgende for BMW M3 Touring: Når prototypen har fået grønt lys for prøvekørsler på offentlige veje, betyder det, at det afgørende skridt i retning mod serieproduktionen er taget.

Som med alle andre BMW M-modeller, vil den intensive test og optimeringsproces for BMW M3 Touring finde sted på Nürburgring, fordi den første BMW M3 Touring er trods alt først og fremmest en fuldblods BMW M3.

Første prototype kom for 20 år siden

M-specifikke hestekræfter kombineret med god plads og funktionalitet i en Touring-model, har hidtil været forbeholdt BMW M5. Både i sin anden generation i 1992 og i sin fjerde i 2007, blev business sedanen ledsaget af en Touring-udgave.

Det er dog ikke første gang, at M-afdelingen er blevet fascineret af tanken om at overføre konceptet til BMW M3. For præcis 20 år siden, blev en tilsvarende prototype lanceret baseret på den tredje generation af BMW M3. Målet var at bevise, at konstruktionen kunne indarbejdes i fremstillingsprocessen af M3. I den kommende 6. generation af BMW M3, vil det heldigvis ikke ende med blot teoretiske overvejelser og produkttekniske test.