DEL

Det er ikke en forsinket aprilsnar når vi nu fortæller, at regeringen er langt fremme med planerne om at de enkelte kommuner i Danmark i fremtiden skal kunne være helt fri for kørende biler om søndagen i tidsrummet 09-20.

Ifølge Ritzau går forslaget ud på, at færdselsloven ganske enkelt skal ændres, så kommunerne selv kan bestemme, om de vil indføre bilfrie søndage. Det er tænkt med udgangspunkt i Aarhus og København, men bliver forslaget en realitet, vil det være muligt for alle danske byer.

– Vi vil give byerne en mulighed for at kunne give et andet søndagsliv og udnytte byrummet på nye måder. Vi kan se, at der har været tiltag i København med sidegader og andet.
lot fire uger.
– Vi giver mulighed for at lave en hybrid, hvor der til hverdag kører biler, og om søndagen bruger man så gaden på en anden måde, siger transportminister Benny Engelbrecht (S) til Ritzau.

Kræver lokalt ønske

Beslutningen om lokale bilfrie søndage vil dog kræve et flertal i kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune.
Derudover mener transportministeren, at det er afgørende, at der er et lokalt ønske om det.
– Det er ikke noget, vi skal trække ned over hovedet på kommunerne, for der er ikke meget sjovt i at have en bilfri gade, hvis der så ikke er noget andet liv, siger Benny Engelbrecht.
Han påpeger, at man skal kunne sikre eksempelvis, at folk fortsat kan komme ind til deres ejendomme.

Transportministeren vil nu høre Folketingets øvrige partier, og kan man samle et flertal, kan idéen blive en realitet inden efteråret.

Oliekrisen årsag til bilfrie søndage

Bilfri søndag er ikke noget nyt fænomen herhjemme. I 1973 blev der indført bilfrie søndage i Danmark som en konsekvens af oliekrisen. Det ophørte dog allerede året efter. For 5 år siden var flere centrale gader i København ligeledes bilfrie en hel søndag.

DEL
Forrige artikelHer er Toyota GR 86
Næste artikelBelønnes med kryptovaluta
Kim er Biltesterens ansigt udadtil. Han har beskæftiget sig med test af biler siden 2006. Først på et større regionalt dagblad, senere på diverse trykte magasiner. Siden januar 2016 har Kim været manden bag Biltesteren, som efterhånden er vokset til at være Danmarks næststørste onlinemedie om nye biler.