DEL

Ejere af den nye, elektriske Fiat 500 kan snart optjene kryptovalutaen Kiri Coins under kørslen, som kan indløses til en række forskellige produkter på webshoppen Kiri Marketplace (www.kirimarket.com). Og jo mere grønt du kører, desto flere Kiri Coins optjener du på en køretur. Målet med det nye samarbejde er at understøtte klimabevidstheden hos ejerne af den nye, elektriske 500 med et loyalitetsprogram, der ansporer til et mere hensynsfuldt køremønster og forbrug.

Automatisk belønning for alle køreture

Den nye løsning er et samspil mellem Fiat-appen, infotainmentsystemet Uconnect 5 i den elektriske 500 og Kiri Technologies. Løsningen omfatter alle varianter af den nye 500 med undtagelse af basisvarianten 500 Action, da den ikke har Uconnect 5. Du skal oprette dig hos Kiri Technologies og forbinde din Kiri-konto til Fiat-appen. Derefter optjener du automatisk Kiri Coins under hver køretur i din elektriske 500, som altid er forbundet og rapporterer kørselsdata til Fiat-appen. Hvor mange Kiri Coins du får, afhænger af data om køreturen som distance og hastigheden foruden din samlede Eco Score – det vil sige en score fra 0 til 100 baseret på, hvor energieffektivt dit køremønster er. Jo højere en Eco Score, desto flere Kiri Coins tikker der ind i din Kiri-wallet, og desto flere belønninger kan du købe på Kiri Marketplace. De omfatter bl.a. produkter og gavekort fra en række klimabevidste producenter.

Første løsning af sin slags i bilindustrien

Fiat anslår, at man ved almindelig bykørsel optjener cirka 1 Kiri Coin pr. km., og hver Kiri Coin er cirka 2 eurocent værd. Det vil sige, at man med et årligt kørselsbehov på 10.000 km kan optjene Kiri Coins for cirka 150 euro om året, som man kan købe produkter for på Kiri Technologies’ webshop, Kiri Marketplace. I Fiat-appen kan du altid se, hvor mange Kiri Coins du har optjent efter hver tur og alt i alt, og du kan løbende holde øje med din Eco Score. Løsningen er det første loyalitetsprogram i bilindustrien, der på den vis løbende belønner bilisterne og opfordrer til klimabevidst kørsel.

Italiensk ikon på el

Den nye elektriske 500 holder klar hos de danske Fiat-forhandlere. Den er den første bil fra Fiat, der er skabt som elbil lige fra den første streg. Det vil sige, at den nye generation af det italienske ikon er designet til den nye teknologi, og den kan fås med et niveau af autonom kørsel, teknologi og udstyr, der ikke er set tidligere i klassen. Den kommer i udstyrsvarianterne Action, Passion, Icon og den topudstyrede “la Prima”, og den har en rækkevidde på op til 320 km WLTP og hele 455 km i byen. Den elektriske 500 fås som både hatchback, cabriolet og 3+1, der har en lille bagudhænglset dør i højre side, som giver nem adgang til bagsædet.

DEL
Forrige artikelBilfrie søndage på vej
Næste artikelCitroën præsenterer C5 X
Kim er Biltesterens ansigt udadtil. Han har beskæftiget sig med test af biler siden 2006. Først på et større regionalt dagblad, senere på diverse trykte magasiner. Siden januar 2016 har Kim været manden bag Biltesteren, som efterhånden er vokset til at være Danmarks næststørste onlinemedie om nye biler.