DEL

Danmark har heldigvis gennem en længere periode haft lave smittetal som følge af en massiv nedlukning af samfundet. Nu er tiden inde til en delvis genåbning, så brancher, der kan garantere gode foranstaltninger mod smitte, kan genåbnes, mener De Danske Bilimportører.

– Bilbranchen i Danmark er et godt eksempel på en branche, som kan åbne med det samme uden at gå på kompromis med sikkerheden. Vi kan garantere minimum 100 m2 pr. kunde foruden de sædvanlige foranstaltninger som afspritning, mundbind og tidsbestilling, siger administrerende direktør for De Danske Bilimportører, Mads Rørvig. Han vil derfor nu bruge sine politiske kontakter på Christiansborg for at få regeringen til at se på sagen. 

Bilsalget over hele verden har været stærkt påvirket af covid-19 gennem 2020, og Danmark er ingen undtagelse. Særligt ikke efter den nuværende nedlukning af samfundet som begyndte en uge før jul.

– I forvejen har nedlukningen haft betydelige konsekvenser for bilsalget. Januar måned bød på en nedgang på 45% i indregistreringen af personbiler i forhold til sidste år oven på et år, der også bød på en nedgang i salget som følge af covid-19, siger Mads Rørvig.

Biltesteren.dk har været i kontakt med flere salgschefer og direktører for bilhuse rundt i landet som fortæller, at der stadig sælges biler, men slet ikke i et omfang som vi er vant til. Ingen vil sige noget til citat, men samstemmende er der fuld enighed om, at den nuværende situation er uholdbar ret meget længere.