DEL

Det kan lyde lidt underligt i en tid, hvor det handler om at fjerne så mange diesel- og benzinbiler fra modelprogrammet, at Audi aldrig har haft så mange fossilbiler på programmet som nu. Faktisk kan du lige nu vælge mellem ikke færre end 17 modeller med enten diesel- eller benzinmotor hos Audi. Men om få år er det slut. Audi er godt i gang med at omlægge hele produktionen til biler udelukkende med elektrisk drivlinje. 

Og nu er turen så kommet til en af de mere kuriøse modeller på Audis program, den kompromisløse og fandenivoldske RS 6. Familiefaderens automobile drøm, hvis han en dag vinder i Lotto. Ifølge det britiske medie autocar.com vil vi i 2023 se en ny, 100% elektrisk RS 6 samtidig med, at det tyske mærke lancerer en helt ny A6 e-tron som – selvfølgelig – også bliver helt elektrisk.  

Intet er endnu officielt meldt ud fra Audi omkring den næste RS 6, men autocar gætter på, at den motorisk vil blive udstyret med en effekt på, hvad der svarer til 590 hk som med en decideret overboost funktion vil kunne ramme små 640 hk. Momentet gætter mediet på vil være på omkring 830 Nm – simpelthen for at opveje den tunge vægt bilen angiveligt vil få på grund af en større batteripakke. 

0-100 km/t er autocar også ude at spekulere i. Her forventer man en tid på lige omkring tre sekunder. Derudover har man en forventning om, at bilen vil kunne hurtiglades med op til 270 kW fordi den formentlig bygges på samme platform som Audi RS e-tron GT og Porsche Taycan.