DEL

Nu kan du få en kombination af diverse services til elbilen, der hver især kan sænke strømudgifterne, i et abonnement hos el-leverandøren barry energy. Rigtig mange elbilister savner overblik og et lademarked, der er nemmere at gennemskue – især prismæssigt. Af samme grund er det ikke helt nemt at springe ud i at blive elbilejer, men det forsøger barry nu for alvor at råde bod på. 

CMO for barry Christophe Lephilibert fortæller om den nye abonnementsløsning Home+EV, der slår en række services sammen, som man som forbruger normalt ikke kan få fat på fra en enkelt udbyder. Abonnementet giver elbilejerne mulighed for at sænke ladeudgifterne med en kombination af strøm til spotpris, smart opladning og barrys seneste service; refusion af elafgift på ladning på 1,12 kr/kWh.

– Mange elbilejere har valgt barry, fordi de kan sænke elregningen via den indsigt, man får i strømpriser i appen. Men vi vil gerne tilbyde noget mere, og vi ved, at mange elbilister kan opnå store besparelser ved af få refusion på ladning, så vi synes, at det er oplagt at tilbyde refusion gennem os, siger Christophe Lephilibert.

Den samlede løsning til elbilejere fra barry falder på et tørt sted på markedet, for som det ser ud i dag, skal man som elbilist typisk betale for abonnement to steder for at få glæde af refusionen – og så skal man bruge ekstra apps oveni, hvis man eksempelvis ønsker indblik i sit eget forbrug eller smart ladning. Men nu behøver man ikke bruge andet end barry-appen.

Home+EV inkluderer derved en elaftale samt refusion og service til ladeboksen, men også features til smart forbrug til både hjem og bil. Barrys nye Tesla Smart Charging feature er for eksempel en automatiseret opladningsfunktion til Tesla-ejere; med denne oplades bilen automatisk, når strømmen er billigst.

Som endnu et element, der skal gøre det lidt lettere at blive elbilist, kan du nu også købe ladeboks med installation gennem el-leverandøren. Med det ønsker barry derved både at gøre det nemmere for de, der allerede har en elbil, men også for de, der ønsker at træde ind på markedet:

– Står man som ny eller kommende elbilejer, er man typisk i tvivl om, hvad man overhovedet har brug for til at lade af sin bil, og her kan vi altså tilbyde en samlet pakke, som er nem at forholde sig til, og som i øvrigt også vil være den billigste løsning for mange elbilister – i hvert fald for de der kører mellem 5.000 og 30.000 km om året, siger CMO hos barry, Christophe Lephilibert.

Olieselskabet OK tilbyder en lignende løsning, der dog ikke er app-baseret.