DEL

Tommy Nielsen fra Aulum ved Herning har været taxavognmand i 26 år, og har haft et utal af forskellige biler kørende som taxa. Men ingen af dem har været så billige og uproblematiske at holde kørende som den Dacia Lodgy, der holder i indkørslen. Eller holder er så meget sagt. Bilen har nemlig rundet imponerende 645.000 kilometer og skiftes til en ny Dacia Lodgy, når den har rundet 670.000 km, hvilket vil sige engang til august.

– Jeg købte den for fem år siden, som min første Dacia nogensinde. Og på trods af, at jeg har haft alle mulige forskellige biler – også meget dyre og eksklusive biler, har jeg aldrig været så billigt og uproblematisk kørende som nu. Den bruger ikke en dråbe olie eller vand – og det er kun få sliddele vi har skiftet. Vi har skiftet koblingen en enkelt gang, men min mekaniker har godt nok ikke tjent mange penge på mig de sidste fem år, siger Tommy Nielsen, der har rundet de 72 år, men ikke har tænkt sig at parkere sin taxavirksomhed lige foreløbig.

– Jeg skifter denne her ud den 1. august til en ny Dacia Lodgy – og det er så planen at jeg beholder den i tre år. Til den tid er jeg 75 år gammel – er det så ikke ok at stoppe”? spørger han retorisk. 

Til dagligt er det chauffør Brian Kristensen, der bemander bilen, og han har heller ikke noget at klage over. 

– Altså, vi har sat et luftaffjedret forsæde i bilen, for jeg sidder der altså mange timer om dagen. Det er jo ikke anderledes, end at man godt kan sidde på en spisestuestol og svare mails, men skal man arbejde otte timer om dagen på sin computer, så skal man have en rigtig kontorstol, siger Brian, der kun har gode oplevelser med Dacia Lodgy.

– En stor del af vores kørsel er skolebørn og ældre i forbindelse med Flextrafik. Og de er alle sammen superglade for pladsen og indstigningen i bilen. De sætter sig lige ind og har fin plads til hovedet, så for mig er det den perfekte bil, der i øvrigt også er billig i daglig drift. Den kører i gennemsnit 16 km literen, og det er fint for en bil, der oftest er fuld af kunder, siger Brian Kristensen.

Da Tommy Nielsen lige havde fået sin Dacia Lodgy, var der ellers mange kolleger i taxabranchen, der var noget spydige.

– Det er lige før det tenderede voksenmobning. Mange sagde, altså den der holder sgu ikke 200.000 km. Men vi har vist lukket munden på dem, siger en glad taxavognmand, der ikke længere har den eneste Lodgy i byen. Faktisk kører der nu en del Dacia Lodgy i Aulum – for når den kan køre 645.000 kilometer som taxa – så er den nok også fin som familiebil. 

Siden Dacia blev introduceret på det danske marked – er der solgt i alt 26.043 eksemplarer.

Bestselleren er Dacia Duster med 7364 styks. På 2. pladsen kommer Logan MCV med 5575 eksemplarer. Lige i hælene kommer Sandero med 5092 solgte og varevognen Dokker tager sig af 4. pladsen med 4535 styks. Og som nummer fem er det Lodgy med 3477 styks – de fleste med syv sæder.

DEL
Forrige artikelOpel sætter strøm til Manta
Næste artikelKæmpe lynladestation på vej
Kim er Biltesterens ansigt udadtil. Han har beskæftiget sig med test af biler siden 2006. Først på et større regionalt dagblad, senere på diverse trykte magasiner. Siden januar 2016 har Kim været manden bag Biltesteren, som efterhånden er vokset til at være Danmarks næststørste onlinemedie om nye biler.