Xpeng lancerer P5 i Danmark

Xpeng P5 er en mellemstor familiesedan og er udstyret med version 2.5 af Xpeng’s egenudviklede Advanced Driver Assistance System (XPILOT) og det intelligente styresystem til bilen – Xmart OS. Gennem opgraderinger af firmware over-the-air (OTA) vil P5 løbende bringe nye funktioner og optimerede funktioner til kunderne.

P5 har en slank aerodynamiske profil og et stort panoramisk glas-soltag med baldakin, en pæn fastback og en diskret ducktail, som giver den en rækkevidde på 465 km WLTP. Bilen er drevet af et batteri med en kapacitet på 66 kWh.

Xmart OS giver styring af cockpit og interiørfunktioner med et 12,3″ LCD-instrumentbræt, en 15,6″ FHD højopløsningsskærm (1920 * 1080) i midten, samt stemmestyring i bilen, der kan skelne mellem fører- og passagerpositioner. Derudover vil man kunne tilgå et bibliotek af apps i bilen, der hjælper, informerer og underholder fører og passagerer.

Dette intelligente cockpitstyring er fuldt integreret i interiøret, som blandt andet indeholder opvarmede kunstlædersæder, det intelligente Xfreebreath-luftrensningssystem og et avanceret surround sound-system. Mange af bilens funktioner kan også tilgås via Xpengs egen app. For ekstra komfort har P5 26 opbevaringsrum og et stort bagagerum på 450 liter plus et ekstra rum på 70 liter under bundpladen.

Xpeng P5 er den første model fra Xpeng, som kan forudbestilles online i Danmark fra i dag. Forudreservationen er en fuldt digitaliseret proces, der er tilgængelig på både Xpengs officielle hjemmeside og i Xpengs egenudviklede app. Det vil være muligt at prøvekøre P5 meget snart. Alle forudreservationer kan i øvrigt foretages uden nogen krav om at købe bilen.

Del artikel