Volvo afliver og skifter modelnavne

Volvo sender endnu et par modeller i døden for at nærme sig målet om at blive en 100 procent elektrisk bilproducent om få år. Et modelnavneskift er også på vej. 

Volvo er klar til at præsentere sit opdaterede modelprogram (MY25), som skal øge antallet af fuldelektriske varianter. En lavere indstigningspris på en af mærkets mest populære modeller skal samtidig gøre det mere overkommeligt for endnu flere danskere at komme bag rattet af en fuldelektrisk bil.

Volvo vil være en fuldt elektrisk bilproducent allerede i år 2030. I Danmark vil importøren gerne nå frem til det mål endnu hurtigere. Her har man et erklæret mål om at 90 procent af alle solgte nye Volvo-modeller vil være fuldelektriske allerede i år.

Det betyder et farvel til V60 og V90. Modellerne udgår med introduktionen af MY25-modelprogrammet, og herefter vil de eneste tilbageværende plugin hybrid-modeller være XC60, og den større XC90, der har plads til syv personer.

Navneskift og ny startpris

Sammen med disse ændringer, er det også naturligt, at de allerede fuldelektriske XC40 og C40 Recharge skifter navn. I fremtiden vil de gå under betegnelserne EX40 og EC40. Dette gøres for at ensrette og forenkle modelprogrammets navne. På det danske marked markerer navneskiftet også en anden nyhed: En ny indstigningsvariant introduceres nu i form af EX40 og EC40 Standard Range med 238 hk og Core-udstyr. Denne variant bliver lanceret til en startpris på 372.000 kroner. Her er både Adaptiv fartpilot og Pilot Assist inkluderet i prisen.

Standard Range-batteripakken er på 70 kWh, hvilket giver en WLTP-rækkevidde i EX40 på op til 477 km, mens EC40 kan nå op på 486 km på grund af dens forbedrede aerodynamik. Du har muligheden for at opgradere til en Extended Range Plus med længere rækkevidde, flere hestekræfter og mere udstyr for 34.000 kroner. Plus- og Ultra-udstyrsvarianterne fortsætter uændret.

EX40 og EC40 Black Edition

Black Edition er en variant, vi i forvejen kender fra den større XC60. Fremover bliver det også en mulighed i EX40 og EC40. Black Edition kan tilkøbes i Extended Range og Twin Motor-varianterne, og priserne starter ved 420.000 kroner. Lakeringen er udført i Onyx-sort, og både Volvo-logoer og emblemer er lakeret blanksorte. Fælgene er opgraderet til 20” og ligeledes sorte for at give et ensartet udtryk.

Senere i år vil Volvo lancere en anden nyhed til de, der kører EX40 og EC40 Twin Motor – eller de, der har en XC40 eller C40 Recharge Twin Motor fra modelår 2024 (MY24). De vil nemlig få mulighed for at tilkøbe en Performance opgradering, der øger effekten med 25 hk, så der i alt er 442 hk at gøre godt med. Opgraderingen består af ny software, og kan downloades via Volvo Car App’en. Mere info om Performance opgraderingen bliver udsendt ved en senere lejlighed.

Del artikel

Har du også læst?