Værd at vide om Denso Nickel U16FER9 tændrør

Sponseret indhold

Denne artikel indeholder komercielle links

Skal bilens tændrør skiftes? Så er det alfa og omega, at du finder kompatible tændrør. I denne artikel får du et bud på et konkret tændrør, der muligvis passer til din bil.

Er DENSO Nickel U16FER9 værd at vælge?

Det er svært at give et konkret svar på, om det kan svare sig at få et tændrør som DENSO Nickel U16FER9. Det er der flere årsager til, men det handler især om, at du først og fremmest skal sikre, at det passer til din bil.

Det er dog værd at slå fast, at det er et tændrør, der udmærker sig på flere punkter. Det gælder bl.a. for følgende:

  • Enkelt-elektrode: DENSO Nickel U16FER9 er udstyret med en elektrode i center og en i siden, der er har en lille diameter. Det er et enkelt design, der sikrer en effektiv forbrænding.
  • Nikkel: Den centrale elektrode i dette tændrør er lavet af nikkel. Det er en fordel af flere grunde, men det er især værd at fremhæve, at det sikrer effektiv drift i mange tusinde km.

Når du skal vælge et tændrør, er der flere aspekter, der har stor betydning. Bl.a. er det vigtigt, at det har den rette længde. Hvis det er for langt, kan det nemlig beskadige motoren. Et tændrør DENSO Nickel er 19 mm langt, hvorfor det gamle tændrør skal have samme længde.

Derudover er der også en række øvrige informationer om tændrøret, der er værd at vide, da de har betydning for selve arbejdet med at installere det i bilens motor:

  • Nøglespændvidde: 16
  • Tilspændingsmoment: 12 Nm
  • Diameter: 10 mm
  • Vægt: 30 gram

Så ofte skal du skifte tændrør

Det er svært at give et konkret svar på, hvornår du skal skifte tændrør. Det skyldes, at der er stor forskel på dem, men også på selve bilen. Derfor kan svaret ikke gøres mere præcist, end at du skal skifte tændrør, når det har kørt mellem 15.000 og 50.000 kilometer.

Flere ting har indflydelse på tændrørenes levetid. Det afhænger bl.a. af, om hvilken bil du har, hvordan din kørestil er, om du hovedsageligt kører lange eller korte ture m.v. Du skal hurtigst muligt undersøge, om tændrørene trænger til en udskiftning, hvis motorgangen føles enten hakkende, ujævn eller bankende.

Oplever du en ujævn motorgang i tomgang, vil det ligeledes være tegn på, at et eller flere tændrør bør udskiftes. Er du i tvivl om, hvorvidt der er behov for at skifte et tændrør ud, bør du tjekke dets tilstand. Det kan du nemt gøre, uanset om du er faguddannet eller ej.

Del artikel

Har du også læst?